Prehľad školských prázdninBrainee x Canva
StoryEditor

PREHĽAD ŠKOLSKÝCH PRÁZDNIN Kedy si vydýchneme od učenia a ktoré sviatky tentokrát vyšli na víkend?

Miroslav Kamody28.08.2024., 08:00h

Začína sa školský rok a to znamená len jedno - žiakov a študentov zaujíma, kedy ho budú mať zase.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj keď sa aktuálne letné prázdniny oficiálne končia už 30. augusta, keďže ide o piatok, brány škôl sa otvorenia až v pondelok 2. septembra. Mnohí zo študentov majú za sebou nezabudnuteľné leto a nepochybujeme o tom, že sa nájdu aj takí, ktorí sa už do školy aj tešili.

Toto nadšenie však zvyčajne rýchlo vyprchá. Aj preto je dobré vedieť, kedy ťa namiesto školských povinností čaká vytúžený oddych. Pozri si náš celoročný prehľad nižšie! 

image

Namiesto smartfónov len staré Nokie. Slávna škola, na ktorej študovali aj princ William a Harry, zavádza prísne pravidlá

15. september (nedeľa)

Deň pracovného pokoja, ktorý pripomína Sedembolestnú Pannu Máriu, pripadá na nedeľu - s voľným dňom navyše sa tak môžeš rýchlo rozlúčiť.

30. október - 31. október (streda - štvrtok) - Jesenné prázdniny

Študenti sa nemusia báť, že na nich čakajú len dva dni voľna. Po jesenných prázdninách totiž nasleduje Sviatok všetkých svätých a potom víkend. Do školy tak pôjdu po piatich dňoch voľna.

image

Škola

Unsplash

17. november (nedeľa)

Deň boja za slobodu a demokraciu opäť vychádza na nedeľu, takže aj s týmto sviatkom v podobe voľného dňa sa môžeš hneď teraz rozlúčiť.

23. december - 7. január 2025 (pondelok - utorok) - Vianočné prázdniny

Študenti pôjdu do školy naposledy v piatok 20. decembra. Do lavíc sa vrátia až po osemnástich dňoch, konkrétne v stredu 8. januára 2025. Čaká ich tak poriadny oddych počas vianočných sviatkov.

Ako bude vyzerať zvyšok školského roka? To sa dozvieš na druhej strane!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. august 2024 16:21