Dronové zábery zo Severnej KóreyReddit/XiaoHao2
StoryEditor

FOTO Muž preletel s dronom do Severnej Kórey. O svoje zábery sa podelil na internete, vyzerajú ako z iného sveta

Miroslav Kamody22.08.2024., 11:30h

Pozri si zábery, aké sme doteraz ešte nikdy nemali možnosť vidieť!

Lajkuj Brainee.sk na

Severná Kórea je notoricky známa svojím utajením a zavretím sa pred svetom. Ako pripomína portál Unilad, predtým bol turistom povolený vstup len pod prísnym dohľadom, no po roku 2020 bol vstup pre obyvateľov väčšiny krajín úplne zakázaný. To by sa však v decembri tohto roku mohlo zmeniť, aj keď je jasné, že „slobodná dovolenka” to úplne nebude.

image

Severná Kórea kúpila tisíc áut, už 50 rokov ich odmieta zaplatiť. Takto vyzerá najväčšia automobilová krádež v histórii

Jedna osoba v príspevku na Reddite tvrdí, že sa rozhodla preskúmať Severnú Kóreu bez toho, aby do nej vstúpila. Stalo sa tak v čase, keď bol neznámy muž v Číne. Jedného dňa sa rozhodol pre riskantný krok - preletieť dronom cez hranicu so Severnou Kóreou.

Jedinečné zábery

Muž zverejnil zábery na sociálnej sieti, pričom príspevok sa následne stal virálnym a nazbieral takmer 150-tisíc kladných reakcií. Medzi zábermi nasnímanými dronom nechýba veľká budova, ktorá je vyzdobená obrázkami Kim Ir-sena, zakladateľa Severnej Kórey, ako aj Kim Čong-ila.

Ulice sú veľmi prázdne, bez motoristov a s len veľmi málo chodcami, no nie je jasné, kedy bol záznam natočený. V niektorých klipoch možno dokonca vidieť ľudí na zemi, ktorí sa pozerajú hore a ukazujú na dron, keď prelietava. A používatelia sociálnych sietí na zábery okamžite s úžasom reagovali.

Žiadna kanalizácia ani semafory

Jeden napísal: „Zakopávam alebo tam vôbec nie je kanalizácia? Rozhodne bez semaforov. Vyzerá to ako konkrétny model mesta.” Druhý povedal: „Takmer žiadne autá alebo ľudia. Nikde žiadne odpadky. Je tak bizarné sa na to pozerať.”

Mnohí reagovali obavami, že človek, ktorý dron pilotoval, sa určite môže dostať do veľkých problémov. „Ak tento náhodný chlapík s dronom z obchodu môže ľahko špehovať Severnú Kóreu, predstavte si informácie, ktoré majú USA,” napísal jeden z nich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. september 2024 16:08