Johnny Depp si v novom filme zahrá SatanaTwitter.com/Pop crew, Brainee x Canva
StoryEditor

Johnny Depp je Satan. Nový film od režiséra filmu Strach a hnus v Las Vegas budí veľké vášne aj kontroverzie

Miroslav Kamody04.06.2024., 14:00h

Johnny Depp ako Satan, ktorý sa snaží zachrániť ľudstvo? Sem s tým!

Lajkuj Brainee.sk na

Johnny Depp v novom filme s názvom The Carnival at the End of Days stvárni samotného Satana. Na režisérsku stoličku si sadne Terry Gilliam (Monty Python, Dvanásť opíc, Strach a hnus v Las Vegas), informuje portál Metro.

Šesťdesiatročná hviezda prevezme diabolskú rolu po tom, čo sa na filmové plátno vrátil v roku 2023 snímkou Jeanne du Barry, ktorý mal premiéru minulý rok na festivale v Cannes. Gilliamov najnovší projekt predstaví Deppovho Satana pri hľadaní dvoch ľudí, ktorých by predstavil Bohu (herec Jeff Bridges) ako moderného Adama a Evu.

image

Pripravuje sa šiesty film Pirátov z Karibiku. Vieme, či sa vráti aj Johnny Depp

Zvučné herecké obsadenie

Vo filme sa okrem tejto dvojice predstaví ešte aj Adam Driver a Jason Momoa (ktorý si nedávno zahral s Deppovou bývalou manželkou Amber Heard) - ich úlohy si však nateraz zahalené rúškom tajomstva. Režisér Gilliam tvrdí, že film „bude veľmi zábavný pre tých, ktorí sa radi urážajú“.

Depp pokračoval vo svojom návrate na obrazovky po turbulentnom období, ktoré zahŕňalo dva veľmi medializované súdne prípady s Amber Heard a škaredým dôsledkom ich nie príliš šťastného manželstva. Zatiaľ čo v roku 2022 vyhral svoj prípad ohovárania, v roku 2020 prehral prípad pre urážku na cti proti denníku The Sun, ktorý ho označil za „ničiteľa manželiek“.

Ani Jeanne du Barry sa nezaobišla bez kontroverzie, po tom, čo francúzska režisérka Maïwenn, ako sa zdalo, naznačila problémovú produkciu so svojím vedúcim predstaviteľom a povedala portálu The Independent, že štáb sa ho „bojí“. 

Poznajú sa 

Gilliam a Depp spoločne pracovali už na filmoch Strach a hnus v Las Vegas a Imaginarium Dr. Parnassa. Režisér v rozhovore potvrdil, že nový film je „komédia, v ktorej sa Boh rozhodne zničiť ľudstvo a jediný, kto sa nás snaží zachrániť, je Satan. Pretože potrebuje ľudí v pekle, inak nebude mať prácu!“

Film sa začne nakrúcať až v januári 2025, ale Gilliam si už uvedomuje, že ambície, ktoré má pre tento film, z neho urobia nákladný projekt – a to najmä kvôli úlohe Bridgesa ako Boha. „Nebude Bohom, na akého sme zvyknutí“, ale skôr „prírodou, ktorá k vám môže hovoriť“, vysvetlil 83-ročný tvorca.

„Budem potrebovať animáciu, aby som to oživil, pretože v scéne s Bohom je najmenej pätnásť zvierat. A bude to komplikované, pretože to musí byť realistické. A bude to veľmi drahé!“

image

Amber si po prehranom súde s Johnnym Deppom zmenila meno. S dcérou a bývalou expriateľkou má žiť na Malorke

Do Hollywoodu sa nechystá

Herec, známy zo série Pirátov z Karibiku je momentálne zaneprázdnený prácou na novom filme Modi - o živote talianskeho umelca Modiglianiho, ktorý sám aj režíruje. Účinkujú v ňom Al Pacino, Stephen Graham, herečka Sally Phillips, Riccardo Scamarcio a Antonia Desplat.

V nedávnom rozhovore pre Metro Depp naznačil, že jeho návrat do Hollywoodu je v dohľadnej dobe nepravdepodobný. Herec povedal, že ho „hodili do koša“. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. jún 2024 09:39