MHD v BratislaveTASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Chceš mať vlastný autobus? Bratislavský dopravný podnik rozpredáva staršie kúsky, najlacnejší kúpiš už za tisícku

Miroslav Kamody26.06.2024., 13:30h

Ešte nikdy si nebol bližšie k tomu, aby si vlastnil autobus.

Lajkuj Brainee.sk na

Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa v priebehu posledných mesiacov niekoľkokrát pochválil novým rozšírením vozového parku. Moderné dopravné prostriedky už brázdia ulice Bratislavy, a to znamená len jedno - starých ojazdených vozidiel sa treba zbaviť. DPB preto vyhlásil obchodnú súťaž, upozornil portál Bratislavské noviny.

Kto dá viac, ten berie

V rámci nej sa môžeš uchádzať o kúpu jedného z 31 ponúkaných autobusov. Ako uvádza DPB na svojej stránke, ponuky sa môžu predkladať do 12. júla do 10-tej hodiny.

image

FOTO Takto železnice rozpredávajú majetok. Nekvalitné fotky, zničené nehnuteľnosti pod cenu a pozemky za pár šupov

„Do tohto termínu môžu záujemcovia do súťaže zaslať svoj návrh ceny, za ktorú sú ochotní niektorý z autobusov odkúpiť.  Následne prebehne elektronická aukcia a DPB do desiatich pracovných dní zverejní jej výsledky. Kritérium je jednoduché, kto ponúkne za autobus najviac, vyhráva,” píše portál.

Stačí ti aj tisíc eur

Cena za najlacnejšie autobusy začína už na sume tisíc eur (bez DPH). Často však ide o nepojazdné autobusy, ktoré majú viac ako 20 rokov, najazdili viac ako 800-tisíc kilometrov a aktuálne nemajú ani platnú STK. Nechýbajú však ani pojazdné autobusy - ich cena začína na sume 4-tisíc eur, najdrahšie kúsky vyjdú na 10-tisíc.

image

MHD v Bratislave

TASR/Jaroslav Novák

Ak máš o autobus záujem, môžeš si telefonicky alebo emailom dohodnúť jeho obhliadku. Prvú vlnu si už síce zmeškal, no 4. júla bude ďalšie kolo prehliadok v depách DPB v Jurajovom dvore, Petržalke a Trnávke.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. jún 2024 14:25