BezdomovecUnsplash/Nick Fewings
StoryEditor

Bezdomovec v Holandsku vrátil 2-tisíc eur, ktoré našiel vo vlaku. Ako odmenu dostal darčekový poukaz v hodnote 50 eur

ČTK25.06.2024., 10:30h

Bezdomovec, ktorý prebýval na hlavnej stanici v Amsterdame, odovzdal peňaženku zabudnutú vo vlaku aj s obnosom 2-tisíc eur. Informovala o tom miestna polícia a dodala, že nálezcu za jeho občiansku uvedomelosť odmenila.

Lajkuj Brainee.sk na

Tridsaťtriročný Hadjer Al-Ali, ktorý bol 18 mesiacov bez stáleho domova, na peňaženku narazil pri jednej z obchádzok, pri ktorých zbiera plastové fľaše, ktoré následne vymieňa za peniaze. V peňaženke bolo „zhruba 2-tisíc eur, ale bohužiaľ žiadne osobné doklady, ani nič ďalšie, čo by mohlo umožniť kontaktovať jej majiteľa”, uviedla polícia.

image

Bývalý prostitút Karim je na sociálnych sieťach. Ľudia sú z jeho zážitkov z nočnej Prahy užasnutí, po meste robí aj prehliadky

„Keďže sa domnievame, že poctivosť by sa mala vyplácať, dostal cenu Strieborný palec, ktorú niekedy udeľujeme občanom, s darčekovým poukazom v hodnote 50 eur,” dodali úrady. Ak sa k nálezu do roka nikto neprihlási, pripadne práve poctivému nálezcovi.

„Bez ohľadu na to, čo nájdem, vždy to odovzdám,” povedal Al-ali vo videu, ktoré zverejnil miestny server De Stentor. „Možno má majiteľ firmu a môže mi poskytnúť prácu alebo miesto, kde by som mohol žiť. Človek nikdy nevie,” vysvetlil muž svoj prístup.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. jún 2024 10:32