13-ročný chlapec ako prvý v histórii dokončil Tetris.Youtube/Blue Scuti/
StoryEditor

13-ročný chlapec ako prvý v histórii dokončil Tetris. Toto sa stane, keď dosiahneš posledný level

Michal Čiernik04.01.2024., 12:00h

Tínedžer z Oklahomy sa stal prvým hráčom, ktorý porazil klasickú videohru Tetris od Nintenda, 34 rokov po jej vydaní.

Lajkuj Brainee.sk na

Willis Gibson zverejnil na svojom kanáli na YouTube video z momentu, keď dosiahol v Tetrise 157. úroveň, čo spôsobilo pád hry. „Idem odpadnúť, necítim si prsty,“ klesol do kresla trinásť ročný chlapec po zdolaní rekordu.

Prekonanie hry mu trvalo len 38 minút. Pozoruhodné je, že ešte pred niekoľkými rokmi sa hráči domnievali, že je možné hrať len do úrovne 29, uvádza BBC.

34 ročná hra

Túto populárnu videohru, v ktorej hráči usporiadavajú padajúce bloky do dokonalých horizontálnych línií pri zvyšujúcej sa rýchlosti, pôvodne vytvoril v roku 1984 sovietsky inžinier Alexej Pajitnov. Popularitu si získala po svojom debute na Nintendo Entertainment System (NES) a vreckovej konzole Game Boy od spoločnosti Nintendo v roku 1989.

image

RECENZIA: Nový herný Avatar ťa prenesie do úžasného sveta Pandory. Neustále hľadanie surovín ti však časom môže liezť na nervy

Dnes sa hra dá hrať na rôznych konzolách a platformách vrátane mobilných telefónov. V roku 2010 sa profesionálnemu hráčovi súťažných hier Thorovi Aackerlundovi podarilo dosiahnuť 30. úroveň pomocou techniky nazývanej hypertapping, pri ktorej hráč vibruje prstami tak, že pohybuje ovládačom rýchlejšie, ako je rýchlosť v hre.

To viedlo ďalších hráčov k tomu, že si osvojili hypertapping a iné techniky, aby zistili, ako ďaleko sa môžu dostať. Do minulého mesiaca sa však podarilo dosiahnuť skutočný koniec hry len umelej inteligencii. Tá nastane, keď hráč dosiahne úroveň, ktorá spôsobí pád hry.

Na konci Willisovej 38-minútového hry sa mladíkovi zrúti obrazovka a bloky prestanú padať.

Prekonal hneď niekoľko rekordov

Tínedžer, ktorý na YouTube vystupuje pod menom Blue Scuti, hrá túto hru od svojich 11 rokov a zúčastnil sa niekoľkých herných turnajov. „Keď som začal hrať túto hru, nikdy som neočakával, že sa mi hra niekedy zrúti, alebo že ju porazím,“ napísal na svojom kanáli YouTube.

image

Willis tvrdí, že okrem toho, že hru porazil, prekonal aj celkové skóre a tri ďalšie svetové rekordy v hre Tetris.

X/Breakfasttv/

Willis tvrdí, že okrem toho, že hru porazil, prekonal aj celkové skóre a tri ďalšie svetové rekordy v hre Tetris. Ostatní hráči sa teraz snažia prekonať rekordy 13-ročného chlapca, pričom mnohí z nich dokumentujú svoje pokusy na sociálnych sieťach.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:37