Apple TV+ prinesie film o vzniku legendárnej hry TetrisApple TV+, Brainee x Canva
StoryEditor

Apple prinesie film o vzniku legendárnej hry Tetris. Trailer ukazuje boj proti komunistom, bizarné momenty aj kopu akcie

Miroslav Kamody25.02.2023., 11:00h

Priprav sa na poriadnu dávku humoru, akcie, ale aj drámy uprostred studenej vojny.

Lajkuj Brainee.sk na

Môže byť film o vzniku populárnej hry zábavný, akčný, dramatický a ukazovať boj Spojených štátov a Sovietskeho zväzu počas studenej vojny zároveň? Odpoveď ponúka Apple Studios a ich najnovší film Tetris, píše portál Coming Soon.

Ten bude životopisnou komediálnou drámou o divokom skutočnom príbehu Henka Rogersa a jeho túžby zabezpečiť práva na dokonalú počítačovú hru. Hlavnú postavu stvárni obľúbený Taron Egerton.

image

Najväčšie technologické vychytávky z veľrhu CES: Elektro-korčule, samotetovacie zariadenie či vankúš znižujúci úzkosť

Boj proti Sovietskemu zväzu

Rogers riskoval svoj život tým, že sa postavil proti KGB s cieľom získať práva na distribúciu dúševného vlastníctva na Tetris, ktorý vymyslel Alexej Pajitnov. Projekt režíroval Jon S. Baird a premiéru si odbije 31. marca exkluzívne na platforme Apple TV+.

Film je opísaný ako „thriller z obdobia studenej vojny na steroidoch, s dvojitým krížením zloduchov, nepravdepodobnými hrdinami a náročnými pretekmi až do konca“.

Významné osobnosti dejín

V snímke uvidíme aj niekoľko zásadných postáv, ako Robert Maxwell, Hiroshi Yamauchi (prezident spoločnosti Nintendo), Minoru Arakawa (spoluzakladateľ firmy Tetris Online) či Michail Gorbačov.

„Film rozpráva neuveriteľný príbeh o tom, ako si jedna z najpopulárnejších videohier na svete našla cestu k vášnivým hráčom na celom svete,“ píše sa v synopse. Henk Rogers objavil Tetris v roku 1988 a potom riskoval všetko cestou do Sovietskeho zväzu, kde spojil svoje sily s vynálezcom Alexejom Pajitnovom, aby priniesol hru masám.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 06:18