Hry, ktoré prejdeš za pár hodínPlayStation, Wikipedia, YouTube
StoryEditor

Nechceš pri hraní hier stráviť desiatky hodín? Máme pre teba výber tých najlepších, na ktoré ti bude stačiť jeden večer

Ondřej MartinůiDnes.cz01.01.2024., 13:50h

V niektorých hrách sa dá stratiť na desiatky alebo pokojne aj stovky hodín, avšak niekedy dokážeme oceniť aj veľmi krátke hry. Vybrali sme tie naozaj zaujímavé, na ktoré vám budú stačiť maximálne tri hodiny.

Lajkuj Brainee.sk na

Abzű

Prvou zaujímavou krátkou hrou, na ktorú vám pohodlne bude stačiť jeden večer, je potápačské dobrodružstvo Abzű. V ňom preskúmate neznámy podmorský svet a odhalíte jeho tajomstvo, píše Ondřej Martinů z portálu iDnes.

Priemerná doba dohrania Abzű je podľa portálu HowLongtoNeat okolo dvoch hodín, s vedľajšími misiami dve a pol hodiny. Dáta z tohto webu uvádzame aj pri ďalších vybraných hrách.

Journey

Hneď ďalšia hra je tiež od vývojárov Abzű, ich vôbec najznámejší počin Journey. Nemá hra o putovaní tajomným svetom sa prvýkrát objavila na PlayStation 3, dá sa však hrať aj na moderných konzolách.

K dohraniu Journey rovnako ako pri Abzű stačia dve hodiny, prípadne dve a pol hodiny, ak si dávate načas s prieskumom.

Brothers: A Tale of Two Sons

Brothers: A Tale of Two Sons je veľmi aktuálna záležitosť, hra sa totiž čoskoro dočká remasterovanej verzie. V hre ovládate súčasne dve postavičky, riešite hádanky a dôjde aj na boj.

Nemusíte sa však báť, že hra zaberie veľa času. Brothers: A Tale of Two Sons ide dohrať za tri hodiny.

Portal

Portal je veľmi zaujímavou odbočkou od populárnej série Half-Life. Namiesto strieľania zombíkov v Portale riešite logické hádanky pomocou špeciálnej pušky, ktorá slúži na vyvolávanie portálov z jedného miesta na druhé.

Počítajte s tým, že sa môžete v niektorých úrovniach zaseknúť, avšak pokiaľ ste v riešení hádaniek dobrí, stihnete Portal dohrať za tri hodiny.

Stanley Parable Ultra Deluxe

Zaujímavý herný experiment ponúkne Stanley Parable Ultra Deluxe. Hra je typický „walking simulator“, akciu tu žiadnu nečakajte, zato celkom dosť filozofických tém aj parodického humoru.

Stanley Parable Ultra Deluxe stihnete dohrať za dve hodiny, avšak pokiaľ vás hra bavila, potom skúmaním rôznych koncov môžete hernú dobu znateľne predĺžiť.

What Remains of Edith Finch

Ďalším titulom, v ktorom iba chodíte a odkrývate herný príbeh prekliatej americkej rodiny a ich podivného domu, je What Remains of Edith Finch. Za vyskúšanie rozhodne stojí.

What Remains of Edith Finch taktiež nie je dlhá hra, budú vám na ňu stačiť dve hodiny.

Untitled Goose Game

Pokiaľ vás obyčajné chodenie po virtuálnych svetoch nebaví a chceli by ste k tomu pridať nejakú neplechu, potom sa možno nadchnete pre Untitled Goose Game.

V tejto hre sa z vás stane hus, ktorá kradne veci, vyrušuje pokoj a vyžíva v chaose. V husacom svete sa však nemusíte zdržiavať dlho, stačia naň tri hodiny.

Superhot

Stále je to málo akčné? Tak to skúste napríklad Superhot, kombináciu akčnej strieľačky a logickej hry, v ktorej sa čas pohybuje, iba ak sa pohybujete vy sami.

Je to naozaj originálny koncept, a Superhot má dokonca aj verziu pre virtuálnu realitu. V oboch prípadoch to sú krátke zážitky, na PC a konzolovú verziu stačia 2,5 hodiny, VR verziu dohráte pokojne aj za dve hodiny.

Streets of Rage 4

Aj ďalšia krátka hra má akčnú povahu. Ide o štvrtý diel série Streets of Rage, populárnej 2D bitkárčiny. Pre fanúšikov žánru je to v podstate povinnosť. Na dohranie Streets of Rage 4 však budú stačiť tri hodiny.

A Short Hike

A vôbec najkratšou hrou z nášho výberu je sympatické dobrodružstvo A Short Hike, ktoré môžete mať hotové už po hodine a pol.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 08:40