Zelená dáma z Brooklynu.Instagram/greenladyofbrooklyn/
StoryEditor

Monochromatické oblečenie, domácnosť, dokonca aj vlasy. Kto je Zelená dáma z Brooklynu?

Viktória Revajová13.03.2024., 10:00h

Newyorčanka je verná zelenej farbe už viac než 20 rokov. Zelená lady z Brooklynu sa stala hitom internetu.

Lajkuj Brainee.sk na

Newyorčania majú svoju vlastnú Blue Grandmu. Je ňou 83-ročná Elizabeth Sweetheart z Brooklynu. Namiesto modrej si však táto výstredná babička zamilovala zelenú farbu. Elizabeth, ktorá je známa ako The Green lady of Brooklyn, teda Zelená dáma z Brooklynu je hitom internetu. Na instagrame má vyše 470-tisíc sledujúcich. 

Láska prerástla v obsesiu

Nedávno sa objavila v britskej talk show This morning, kde vysvetlila ako začala jej láska k zelenej farbe. Elizabeth mala pre módu vášeň odjakživa. Dlhé roky sa živila ako dizajnérka v módnom priemysle. Milovala pestré oblečenie, no časom ostala verná už len zelenej. Teraz si bez nej nevie predstaviť život. 

image

Pigcasso malo skončiť na pekáči, nakoniec zvečnilo aj samotného princa Harryho. Svet oplakáva smrť zvieracieho maliara

Neostala však len pri oblečení. Na zeleno si nafarbila aj vlasy a svoj domov premenila na zelené kráľovstvo. Od schodiska, cez dvere až po spotrebiče nenájdete v jej dome inú farbu. Elizabeth hovorí, že si s manželom ani neuvedomili, že sa ich domov postupne stáva monochromatický. „Jednoducho sa to prikradlo,” smeje sa roztomilá babička z Brooklynu.

Prečo práve zelená? 

Elizabeth tvrdí, že táto farba jej prischla práve preto, že sa jej zdá najšťastnejšia. „Robí každého šťastným a je ľahké s ňou žiť,” hovorí. Nábytok v jej dome je prevažne zelenej farby. 

Elizabeth sa však lepšia vec v živote nemohla stať. Svojou neškodnou obsesiou budí pozornosť nielen na internete, ale aj v uliciach a stretáva sa s pozitívnymi reakciami. „Ľudia sú úžasní, keď ma vidia, usmievajú sa, sú šťastní a radi sa fotia, robia si selfie a objímame sa,” uzavrela roztomilá dáma z Brooklynu, ktorá si z robenia radosti druhým ľuďom urobila nový koníček.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:13