Najúspešnejší slovenskí TikTokeriBrainee X Canva, Instagram/
StoryEditor

Slováci na TikToku. Títo influenceri sú na populárnej platforme absolútnymi lídrami

Miroslav Kamody18.12.2022., 10:00h

Pozri sa, ktorí Slováci vládnu sociálnej sieti TikTok.

Lajkuj Brainee.sk na

TikTok je toxická sociálna sieť, ktorou sa často šíria nebezpečné výzvy, soft-porno obsah a trendy, ktoré môžu spôsobiť rôzne traumy. Aj napriek tomu (a možno práve preto) patrí k najrýchlejšie rastúcim a najpopulárnejším platformám súčasnosti.

Tento trend je vo veľkom vidieť aj na Slovensku. Stovky tisíc ľudí na dennej báze scrollujú TikTokom, aby si pozreli krátke videá s rôznym obsahom. Je teda logické, že časť influencerov sa presunula práve do týchto vôd.

image

TikTokom sa šíri nebezpečná výzva. Blackout Challenge už stála životy desiatok detí

Futurista a informatik Martin Spano na svojom blogu zverejnil a pravidelne aktualizuje zoznam najpopulárnejších slovenských tvorcov na TikToku. Na základe neho sme si pre teba pripravili desať najúspešnejších tvorcov zo Slovenska.

Pre upresnenie - v zozname nižšie sa nachádzajú len konkrétne osobnosti, nie spoločnosti. Pokiaľ by sme ich do rebríčku zahrnuli, jedinou zmenou by bolo, že druhým najúspešnejším profilom je roman.bavi, ktorý je súčasťou webu Startitup.

Aktualizácia - Viacerí ste sa nás pýtali, prečo sa na prvom mieste nenachádza Patrik Valko, ktorého na TikToku sleduje 1,7 milióna followerov. Oslovili sme aj Martina Spana, ktorý vysvetlil, že v rebríčku sa nachádzajú iba profily, ktoré tvoria obsah v slovenskom jazyku.

„Patrik Valko tam je, ale jeho slovenské konto (na 13. mieste, pozn.), druhý profil je zameraný na zahraničné publikum,” vysvetlil Spano pre Brainee. Všetky uvedené kontá sa zameriavajú na slovenské publikum, to znamená, že ich príspevky sú v slovenčine a majú minimálne 40-tisíc sledovateľov, dodáva na svojom webe.

@matejzrebny 

Matej sa do povedomia ľudi dostal hlavne vďaka videám, kde zosmiešňoval rôzne situácie, charaktery a povolania. Dlho tvoril dvojicu s Lukášom Frlajsom, dnes má na konte aj hudobné EP Dopamín. Zároveň je vôbec prvým slovenským tvorcom, ktorému sa podarilo prekonať hranicu 800-tisíc followerov na TikToku.

@matejzrebny

Predstavy v hlave, keď príde na návštevu kamoška tvojho frajera 😅🤣

♬ original sound - Matej Zrebný

@ladyzika

Kráľovnou slovenského TikToku je Zuzana Šimkaninová, ktorú internet pozná ako Lady Ziku. Tvorbe videí sa venuje už dlhé roky, vybudovala veľkú komunitu na YouTube, kde videá pridáva dodnes. Na TikToku ju sleduje už vyše 635-tisíc ľudí.

@ladyzika

ups ups

♬ Sirtaki (Zorba the Geek) - LucasGitanoFamily

@rastopauliny

Mladý YouTuber a content creator doslova ovládol slovenský internet. Jeho skladba BLEZZK má už takmer 400-tisíc zhliadnutí a aj keď na YouTube už videá neprídáva tak často, o to aktívnejší je na TikToku. Tam ho sleduje 565-tisíc ľudí, ktorým pravidelne dávkuje nový obsah.

@rastopauliny Menší storytime o tom PREČO MI NEJDE MATIKA 🤣💀 nájdeš na mojom youtube: rastopauliny #fyp #youtube ♬ original sound - rastopauliny

@postteenager

Skupinu Slovákov, ktorým sa nateraz podarilo prekonať polmiliónovú hranicu sledovateľov na TikToku, je Lukáš Obermajer. Na tejto sociálnej sieti má najmä 12 až 13-ročných followerov a ako scenárista je každý deň schopný začínať od nuly.

Niekedy si pripravuje scenáre dva týždne vopred, inokedy videá vznikajú spontánne. Pokiaľ sa o ňom chceš dozvedieť viac, klikaj na náš rozhovor s Lukášom, ktorý nájdeš na tomto odkaze.

@postteenager

Brali by ste takégo spolubývajúceho?

♬ original sound - Lukáš Obermajer

@hasarova.petra

Petra Hasarová je nielen TikTokerka, ale aj YouTuberka a streamerka. Objavila sa v SuperStar a aj keď ju na Instagrame sleduje len necelých 57-tisíc ľudí, na TikToku je to niekoľkonásobne viac, konkrétne 488-tisíc ľudí.

@hasarova.petra

JOOOOJ Bundášik 🥹 JOOOJ

♬ Take Me to Pluto - idonthateyou

@rawk1ng

Miroslav Sitar čoby rawk1ng zásobuje svojich 463-tisíc followerov na sociálnej platforme humornými videami, v ktorých pravidelne reaguje na známe TikTokové trendy. V minulosti streamoval na Twitchi hranie CS:GO, dnes sa tomu už však nevenuje.

@rawk1ng Keď niekto zisti čo počúvam 😆😆 #fitness #gymbeamsk #fypシ #comedy ♬ původní zvuk - Miroslav Sitar 😈

@ks_loops

Katarína Šinková na do povedomia ľudí dostala vystúpením v Česko Slovensko má talent, kde predviedla looping. Okrem toho, že 413-tisíc followerov pravidelne sleduje jej videá na TikToku, sa venuje aj doučovaniu cudzích jazykov.

@ks_loops

😀🍌🍌

♬ Funny - Gold-Tiger

@graciosoooo

Samuel Procházka je členom Sketch Bros, v rámci ktorej moderujú svoju vlastnú reláciu na rádiu Europa 2. Na TikToku ho sleduje cez 350-tisíc ľudí, pričom v počte lajkov čoskoro prekoná desaťmiliónovú hranicu.

@graciosoooo

Keď si neumyješ čižmičku, čert ti príde v noci urobiť čertovo kolo.. 😂 Čím sa vyhrážali rodičia tebe?

♬ original sound - Samuel Procházka

@frederik.official

Frederik je ojedinelým úkazom na slovenskom internete. Zatiaľ čo na YouTube, kde pravidelne pridáva hudobné videá, ho sleduje 125 ľudí a na Instagrame cez 5-tisíc, na TikToku toto číslo nedávno prekonalo 300-tisíc a neustále narastá.

@frederik.official Shower time #frederik #frederikcrew #foryoupage #foryou ♬ original sound - FREDERICK

@andy.stech

Andy Štěchová je slovenská nutričká trénerka, blogerka a ako ona sama o sebe píše, pomáha ľuďom zmeniť pohľad na jedlo, pohyb a samých seba. Jej rady, tipy a recepty na TikToku sleduje 324-tisíc followerov.

@andy.stech “Tak to vy ale šici cvičíte žeby ste sa mohli ukazovať” lol 😂 #fitness #gym #gymgirl ♬ tia tamera remix - stranger things:)
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 15:24