Suroviny:
200 g reďkvičiek
300 g mladých listových šalátov
80 g tuniaka vo vlastnej šťave
30 g jarnej cibuľky
10 prepeličích vajíčok
15 ml panenského olivového oleja
10 g kremžskej horčice
čerstvo mleté farebné korenie
čerstvý chren (možno vynechať)
šťava z citróna
himalájska soľ
POSTUP
1. Reďkvičky nakrájame na tenké plátky. Šalát natrháme na menšie kúsky. Tuniaka zlejeme. Cibuľku nasekáme. Vložíme spolu do misky, premiešame.
2. Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a rozkrojíme na polovice.
3. V malej miske osobitne vymiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna – dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Zálievkou prelejeme zeleninu a tuniaka, premiešame.
4. Nakoniec šalát posypeme trochou nastrúhaného chrenu alebo len dochutíme šťavou z chrenu. Dozdobíme vajíčkami.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
232 kcal, 971 kJ,
17,2 g bielkovín,
13,4 g tukov
cca 1 SJ