Aké boli tie tohtoročné oberačky? Viacerí vinári mi spomínali, že extrémne hektické.
Oproti minulému roku asi trochu áno. Pekné dni v zbere striedali dažde. Úroda bola však aj napriek letnému suchu lepšia. S oberačkami sme začali koncom augusta a skončili sme až 2. novembra s cabernetom sauvignon. Takže to bolo celkom dlhé. Práve minulý týždeň sme ho ako posledný lisovali.
Kdesi som čítala, že vy ste počas pandémie paradoxne naberali zamestnancov.
Áno. A to bola veľmi dobrá voľba, hoci najprv sme sa trošku zľakli, čo bude ďalej. Počas pandémie sa trh zmenil. Znížil sa počet distribútorov, skončilo viacero gastro prevádzok, takže bolo treba nájsť koncových zákazníkov – tých privátnych. A na to bolo treba oveľa viac času, ktorého sme až tak nemali, keďže väčšinou sme v pivnici alebo vo vinohrade.V tomto nám nový zamestnanec veľmi pomohol.
Je niečo, čo v rámci vašej firmy pandémia zmenila?
Počas pandémie bolo zmenené všetko, ale už je to opäť ustálené. Bolo to najmä o tom, že sme sa museli naozaj oveľa viac snažiť v predaji. Pomaly sme však už aj zabudli na to, že nejaká pandémia bola.
Ste rodinné vinárstvo a vinohradníctvo, vy sám v podstate ste pokračovateľom svojho otca. Vyrastali ste s tým, že firmu raz preberiete?
Áno. Odmalička som sa pohyboval vo vinohrade i v pivnici, takže tú robotu som sa naučil a ovládal.
Zostáva vám 89% na dočítanie.