JUŽNÁ AMERIKA
Vegetariánske arepas s avokádom a zeleninovými banánmi
Prísady:
Pre arepas:
2 šálky kukuričnej múky
2 a pol šálky teplej vody
štipka soli
rastlinný olej na vyprážanie
Na plnku:
1 plechovka tmavých fazúľ, opláchnutých a zbavených vody (alebo 1 a pol šálky varených fazúľ)
1 strúčik cesnaku, podrvený
2 lyžičky rasce
2 plantainy (zeleninové banány), narezané na krúžky
rastlinný olej
1 zrelé avokádo, nakrájané
1 malá cibuľa, nakrájaná
1 Jalapeno, s jadrom, a jemne nakrájané
1 hrsť čerstvého koriandra, nasekaného
šťava z 1 limetky
soľ a korenie
Ako na to:
Prísady na arepas zmiešajte a nechajte 15 minút odpočívať. Medzitým si na oleji dozlata opražte banány zľahka posypané soľou. Vyberte a odložte bokom. Na panvicu jemne doplnenú olejom vložte fazuľu, rascu, cesnak, soľ, korenie, cibuľu a prehrejte. Potom vyberte zmes z panvice. Potom si vyrobte guacamole: vymiešajte avokádo s limetkovou šťavou a koriandrom.
Z odpočinutého cesta si vytvorte placky – arepas, opražte ich a podávajte s fazuľovou zmesou, banánmi a guacamole.
Ostatné recepty nájdete vo fotogalérii.