Kto by už dnes dôverne nepoznal pesto: delikátnu taliansku omáčku, ktorej základ tvoria orechy, cesnak, olej, soľ, korenie a syr. Nesmrteľnou klasikou je najmä to na báze píniových orieškov a bazalky. Pesto však vie mať aj oveľa originálnejšiu tvár: napríklad sezamovú alebo mrkvovo-lieskovú. Tu je desať inšpirácií podľa portálu realsimple.com. Plus jeden kompletný recept. Nech sa páči.
1. Tortellini s brokolicovým pestom
Potrebujeme:
1 zväzok brokolice (asi pol kila), nakrájanej na ružičky
soľ a korenie
1 hrnček čerstvej petržlenovej vňate
štvrť hrnčeka olivového oleja
2 lyžice pražených píniových orieškov
¼ šálky strúhaného parmezánu, plus ďalší na servírovanie
500 g čerstvých alebo mrazených syrových tortelli
Ako na to:
Vložte brokolicu do osolenej vriacej vody a povarte asi 2 až 4 minúty. Vyberte brokolicu a vodu si odložte na tortellini. Brokolicu spolu s ostatnými prísadami najemno rozmixujte. V osobitnej vode uvarte tortellini, zmiešajte s pestom, časťou vody z brokolice a posypte parmezánom.
Ďalšie tipy nájdete vo fotogalérii.
StoryEditor