Všimli ste si, že reštauračné servery presadzujú špeciality dňa? Ich dôvody pritom bývajú skôr ekonomické ako kulinárske. "Keď sa idem najesť do iných reštaurácií, nikdy si neobjednávam špeciály," hovorí pre Reader´s Digest šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alberto Morreale z Farmer's Bottega v San Diegu. "Niektoré reštaurácie ponúkajú špeciality dňa podľa toho, čomu končí dátum spotreby alebo hrozí vyhodenie. Týchto surovín sa zbavujú rýchlejšie." Namiesto toho požiada, aby mu odporučili jedlo pripravené z miestnych surovín alebo čerstvé potraviny, ktoré im doručili v ten deň.Pixabay
StoryEditor

My ich vyhľadávame, oni odmietajú. Šéfkuchári si tieto jedlá v reštaurácii nikdy nedávajú

25.09.2021, 00:00
Autor:
ipip
Sú jedlá, ktoré my jeme bežne, odborníci v gastronómii sa im ale v reštauráciách vyhýbajú. Prečo?

Nikto nevie o tajomstvách komerčných kuchýň reštaurácií lepšie ako samotní šéfkuchári. V galérii si pozrite to, čo si podľa portálu Reader´s Digest oni sami v reštauráciách, ktoré nemajú také zvučné meno, nikdy neobjednávajú:

01 - Modified: 2021-11-29 13:37:19 - Feat.: 0 - Title: Žiadne exotické ryby či morské riasy: Toto sú najzdravšie potraviny nás, Slovákov 02 - Modified: 2020-10-30 11:26:19 - Feat.: 0 - Title: Týchto 39 potravín a jedál obsahuje takmer nulové množstvo kalórií 03 - Modified: 2019-11-11 06:51:46 - Feat.: 0 - Title: Týmto jedlám sa vyhnite a nikdy si ich neobjednávajte, odkazujú odborníci z gastronómie 04 - Modified: 2018-11-14 07:31:04 - Feat.: 0 - Title: Táto osmička „zdravých“ jedál je horšia ako cheesburger
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme! 03 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor 04 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén 05 - Modified: 2024-09-20 09:06:08 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Priniesol pirohy do Európy z Číny Marco Polo? Symbol poľsko-americkej kultúry spôsobil v USA v obchodoch ošiaľ
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. október 2024 06:52