Seriál PriateliaWarner Bros. Television/Bright Kauffman Crane Productions
StoryEditor

Nakrúcanie skončilo pred rokmi, výplatu dostávajú aj naďalej. Koľko ročne pípne na účet Rachel či Sheldonovi?

Miroslav Kamody07.08.2024., 08:00h

Niektorí zarábajú aj desiatky miliónov ročne, aj keby už nikdy nepohli prstom.

Lajkuj Brainee.sk na

Pre mnohých hercov z celosvetovo úspešných seriálov po vypnutí kamier výplata ani zďaleka nekončí. Mnohí dostávajú štedré tantiémy, ktoré im chodia ešte celé roky. Ešte lepšie sú na tom filmoví herci, ktorí majú možnosť vybrať si okrem honoráru za film aj percentá z tržieb filmu, čo im často prinesie násobne viac peňazí, ako samotný honorár.

Ako píše portál Unilad, najlepšie sa v tomto smere majú herci zo seriálu Priatelia. Keď 6. mája 2004 Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe a Joey odložili kľúče a odišli z Monikinho bytu v New Yorku, bol to koniec jednej éry. Aj napriek tomu, že odvtedy prešlo už 20 rokov, osadenstvo stále zarába poriadny balík peňazí.

image

FOTO Priatelia, ako si ich nikdy neviel. Takto by vyzerali, keby sa seriál natáčal v 60. rokoch

Desiatky miliónov ročne

A niet sa čomu čudovať, podľa správy USA Today zarobia Priatelia štúdiu Warner Bros. ročne až jednu miliardu dolárov. A to sa premietlo aj do hereckého obsadenia. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc a David Schwimmer tak berú ročný plat 20 miliónov dolárov, napriek tomu, že seriál skončili pred dvoma desaťročiami.

Toto číslo šokovalo mnohých fanúšikov, pričom jeden človek napísal na Instagrame: „Šialené, že zarábajú toľko peňazí každý rok.” Herci minulý rok oslavovali 20. výročie seriálu, no oslavy boli po úmrtí Matthewa Perryho horko-sladké. Ten tragicky zomrel v októbri minulého roka po tom, čo ho našli v jeho dome v Los Angeles.

image

Seriál Priatelia

Warner Bros. Television/Bright Kauffman Crane Productions

Sheldon aj Fraiser

Priatelia však ani zďaleka nie sú jediní, komu každý rok pípne na účet tučná suma peňazí bez toho, aby niečo urobili. Jerry Seinfield, ktorý dal meno aj seriálu, je najbohatším komikom na svete. Na rozdiel od svojich hereckých kolegov si spolu so spolutvorcom šou Larrym Davidom zarobia ročne 30 až 40 miliónov na licenčných poplatkoch.

Podobne je na tom aj hviezda komediálneho sitcomu Frasier, Kelsey Grammer. Počas svojej hereckej kariéry nazhromaždil čistý majetok vo výške 80 miliónov dolárov. Predstaviteľ Fraisera údajne v časoch najväčšej slávy seriálu zarábal 38 miliónov za sériu, teraz mu každý rok chodí ešte 13 miliónov.

image

Zomrela hviezda Teórie veľkého tresku a Malého Sheldona. Komik sa dožil 94 rokov

Bez toho, aby pohli prstom, však peniaze každoročne chodia aj Davidovi Hasselhoffovi za Baywatch (štyri milióny), Georgeovi Clooneymu za Pohotvosť (13 miliónov) či Jimovi Parsonsovi za Teóriu Veľkého tresku (10 miliónov).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. september 2024 15:34