Tajná svadbaX/Truthoverdishonesty
StoryEditor

Majú dve hlavy, ale jedného chlapa. Lekári zrasteným dvojičkám nedávali šancu na prežitie, jedna dvojička sa vydala

Nikola Michalkova28.03.2024., 15:00h

Celý život sú zrastené, zdieľajú jedno telo aj orgány, no napriek tomu sa jedna z nich vydala. Lekári im popritom po narodení nedávali nádej na prežitie.

Lajkuj Brainee.sk na

Americká učiteľka sa preslávila v televíznej reality show Abby & Brittany spolu s jej zrasteným dojčaťom. Vysvitlo, že sa pred tromi rokmi a v tichosti tajne vydala, uvádza sa na portáli Daily Mail.

Tajná svadba

Na základe informácií, ktoré získala agentúra TODAY, sa 34-ročná Abby Henselová, ktorá pochádza z Minnesoty, v roku 2021 vydala za vojenského veterána Josha Bowlinga. Abby spolu so svojou sestrou Brittany sú zrastené dvojčatá. Sú jedny z mála, ktorým sa podarilo prežiť detstvo. Preslávili sa vďaka spomínanej televíznej show, ktorá zaznamenávala ich hlavné životné udalosti vrátane maturity či hľadania práce.

image

Neuveriteľná rarita. Dvojčatá v Chorvátsku sa narodili na prelome rokov, každé z nich tak má iný rok narodenia

Abby s Brittany majú jedno spoločné telo a orgány. Na svete nežije veľa takýchto dvojčiat. Abbyin vzťah s Joshom, ktorý je otcom jedného dieťaťa, bol doteraz udržiavaný v tajnosti. Dvojčatá totiž posledných desať rokov viedli pokojnejší život mimo pozornosti. Svoj veľký deň pridala aj na TikTok. Obrad sa podľa záznamov uskutočnil ešte v roku 2021. Dvojičky si obliekli svadobné šaty bez rukávov s čipkovanými detailmi, ženích mal na sebe sivý oblek.

Žijú spolu

Je pravdepodobné, že dvojičky s Joshom a jeho dieťaťom žijú spolu. Ako ukazuje aj facebookova stránka ženícha, majú radi výlety do prírody, na zmrzlinu a obliekanie kostýmov na Halloween. Sestry aktuálne pracujú ako učiteľky piatej triedy na základnej škole v New Brightone v Minnesote, kde vyučujú matematiku. „Samozrejme, hneď sme pochopili, že budeme dostávať jeden plat, preotže robíme prácu jedného človeka,“ vyjadrila sa Abby.

image

Svadba

X/Truthoverdishonesty

V Minnesote vyrástli rovnako, ako aj ich rodičia. Ich matka pracovala ako zdravotná sestra a otec ako stolár. Prvýkrát sa na nich uprela pozornosť v roku 1996, keď sa objavili v The Oprah Winfrey Show a na obálke časopisu Life. Následne ale žili v pokoji bez pozornosti médií, až kým nesúhlasili s účinkovaním v dokumente pre TLC v 16-tich rokoch.

Narodenie

Narodili sa siedmeho marca 1990 a lekári im nedávali veľké šance na prežitie. Ich predpoveď sa ale nenaplnila. Lekárov neskôr ohromili aj ich hrou na klavíri, venovali sa v detstve tiež športom, ako napríklad bowling, volejbal, cyklistika, softbal a plávanie. Keď dovŕšili 16 rokov, urobili vodičské skúšky. „Neviem, čo by sa stalo, keby ich zastavili policajti za prekročenie rýchlosti. Dostali by pokutu každá z nich alebo len Abby, pretože je to jej noha na plynovom pedáli?“ pýtala sa ich mama Patty.

Rodičia ale nikdy neuvažovali o tom, že by dvojčatá oddelili. Riskovali by totiž, že by obe mohli zomrieť alebo by ich život bol ťažko postihnutý. Ich vyrastanie sprevádzali odlišné povahy a chute. Abigail bola divoká a tvrdohlavá, na raňajky mala radšej pomarančový džús, zatiaľ čo Brittany bola žartovná členka rodiny a dotkla sa len mlieka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:51