Jana VaškováYouTube/Bardejovská TV, Instagram/Jana Vašková
StoryEditor

VIDEO Zrolovala 10 panvíc za minútu. Jana Vašková je 4. najsilnejšia žena sveta, má desiatky cien aj svetový rekord

Miroslav Kamody27.03.2024., 11:00h

Niekto panvice po varení umyje, Jana Vašková ich vie bez problémov zrolovať a vyhodiť. Nie že by to doma robila, no Guinnessov rekord za to má.

Lajkuj Brainee.sk na

Len málokto na svete sa môže pochváliť takými skvelými úspechmi, ako práve Jana Vašková. Táto ikona silových športov je nie nadarmo štvrtou najsilnejšou ženou sveta, čo potvrdzujú aj desiatky trofejí, ktoré získala. Pracuje ako osobná trénerka v klube KSTaK Matej Bardejov, ktorý reprezentuje už viac ako 10 rokov.

Na svojom konte má tituly, ako World powerlifting champions či World Absolute champions MAS-Wresling, no okrem toho aj jeden pomerne zvláštny Guinnessov rekord. Ten získala ešte pred rokom, na popularite však nabral pred niekoľkými dňami, keď oficiálny instagramový profil zverejnil video zo zisku rekordu.

Desať za minútu

Bardejovčanka Vašková je, spolu s Rumunkou Mihaelou-Andreeou Brînzoiu držiteľkou svetového rekordu v počte zrolovaných panvíc za jednu minútu. Obom sa podarilo zhodne zrolovať až desať, čím prekonali rekord o tri panvice. 

„Neprežívam to nejako, beriem to ako šou. Bolo to zábavné, videli sme Miláno,” spomína v reportáži pre Bardejovskú televíziu TV Kanál. Podľa jej slov bola prekvapená, pretože pri trénovaní sa jej podarilo zrolovať len osem panvíc. Podľa nej však podmienky počas získania rekordu neboli pre obe totožné.

Diskutabilné podmienky

„Bolo to také zvláštne, pretože tie podmienky neboli pre každého rovnaké. Keď som išla na pokus ja, tam som tam nemala dodané magnézium, jej ho tam dodali. Mali sme mať rovnako panvice naukladané, ja som ich tam mala desať, ona ich tam mala asi dvanásť. A mali sme ísť naraz, mňa dali prvú, takže to boli také zvláštne podmienky,” hovorí.

Nič to však nemení na tom, že Vaškovej sa darí nielen vo svete profesionálneho športu, ale aj v disciplínach, ktoré sa na prvý pohľad zdajú byť poriadne bizarné. Ako však dodala, sústrediť sa chce ďalej na profesionálnu kariéru.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 17:22