Akcia Willyho Wonku v Glasgowe.Tiktok/
StoryEditor

Továreň na čokoládu Willyho Wonku je prepadák. Bizarný scenár k akcii zrejme napísala umelá inteligencia

Antiyoutuber07.03.2024., 13:00h

Umelá inteligencia v dnešnej dobe dokáže divy. To, že nie je dokonalá, sa teraz ukázalo v parku Willyho Wonku v Glasgowe. Scenár k akcii, z ktorej sa stal totálny prepadák mal byť vytvorený umelou inteligenciou. Na akcii blízko škótskeho mesta Glasgow dokonca zasahovala polícia.

Lajkuj Brainee.sk na

Bolo to prezentované ako pravý zážitok z továrne na čokoládu Willyho Wonku. Akcia blízko škótskeho mesta Glasgow mala tamojšie deti vniesť do rozprávkového sveta sladkostí a čokolády. Z parku sa však stalo desivé miesto a pravý opak toho, čo návštevníci očakávali. 

image

Kate Winslet ako autoritárska vodkyňa či mladý Willy Wonka. Pozri sa, čo v marci prinesie HBO Max

Na sociálnych sieťach sa teraz šíria zábery z tejto desivej akcie. Vyjadril sa k tomu aj herec, ktorý v parku stvárnil rolu hlavnú postavu, Willyho Wonku. Mrzí ho, čo sa stalo, a odhalil zvláštne praktiky zo zákulisia akcie. Scenár údajne takmer celý vytvorila umelá inteligencia.

„Scenár bol pätnásťstránkový monológ, čo bola skoro len hromada nezmyslov vytvorená cez umelú inteligenciu,“ vysvetľuje vo svojom videu herec z akcie Paul Connell.

Vymyslela celkom novú postavu

Bizarnosti podujatia dodal fakt, že organizátori, alebo lepšie povedané umelá inteligencia, pridala vymyslenú postavu, ktorá sa v knihe ani vo filme nevyskytuje. „Je tu muž, ktorý tu žije. Jeho meno je neznáme, tak ho nazývame „ten neznámy“,“ hovorí Connell jednu z mnohých viet, ktorú si musel zapamätať a deťom na akcii hovoriť. „Ten neznámy je zlý výrobca čokolády, ktorý žije v stenách,“ opisuje Connell detaily.

Bizarný herecký výkon podivnej vymyslenej postavy sa teraz virálne šíri na sociálnych sieťach. V jednom populárnom videu vidieť, ako muž v čiernom habite a striebornej maske vylieza spoza zrkadla. „Čo to je? To je ‚ten neznámy‛,“ hovorí postava a veľmi zvláštne sa krúti. Ihneď ako sa objaví, spoza kamery počuť krik vydesených detí. 

„Som si úplne istý, že tá umelá inteligencia sa snažila napísať scenár pre zápornú postavu, ale nemohla prísť na jej meno, a tak ho jednoducho nazvala ‚neznámy‛,“ komentuje video na TikToku jeden muž.

image

Čo sa to vlastne učia? Veľká časť amerických detí si myslí, že slanina či hot dogy sú rastliny a hranolky sú zo zvierat

AI sa prerátala

Ďalšia časť scenára, ktorá unikla na internet, popisuje reakcie účastníkov. Umelá inteligencia dúfala, že si deti akciu poriadne užijú, a popísala, ako budú na herecké výkony a kulisy reagovať. „Scéna končí tým, že sa diváci plne ponoria do interaktívneho, magického zážitku. Smejú sa a radujú,“ píše sa v jednej časti scenára.

Avšak opak bol pravdou. Namiesto úsmevu na tvári detí vykúzlil tento umelo vytvorený scenár nepríjemnú atmosféru, keď deti plakali a z akcie chceli odísť. Na miesto nakoniec prišla dokonca polícia.

Connell popisuje, ako sa v jeden moment akcia poriadne zvrtla. „Ľudia boli právom naštvaní. Kričali, natáčali si to, veci sa rozbíjali, dokonca sa tam niečo aj rozkradlo,“ popisuje chaos, ktorý sa na akcii odohrával po tom, čo sa vrátil do haly po obednej prestávke. 

Právom nahnevaní návštevníci za jeden lístok zaplatili približne 40 eur. Organizátorom akcie má byť údajný podvodník Billy Coull. Ten má k umelej inteligencii pravdepodobne veľmi vrelý vzťah. Podľa webu Futurism mal vydať až sedemnásť kníh, ktoré boli pravdepodobne vygenerované práve cez umelú inteligenciu.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:31