Kadyrov si myslí, že presne vie, čo chcú Čečenci počúvaťReuters, Brainee x Canva, X/Peyton Is A Tortured Poet, Cowboy Hadley, Pop Crave
StoryEditor

Tieto obľúbené skladby od známych spevákov si už v Čečensku nevypočuješ. Vodca Kadyrov ich z bizarného dôvodu zakázal

Nikola Michalkova20.04.2024., 11:30h

Ministerstvo kultúry zakázalo piesne, ktoré sú podľa nich náznakom westernizácie alebo sú jednoducho príliš v tempe. Obyvatelia si tak v ruskej republike Čečensko známych umelcov nevypočujú.

Lajkuj Brainee.sk na

„Odteraz by všetky hudobné, vokálne a choreografické diela mali zodpovedať tempu 80 až 116 úderov za minútu,“ uviedlo ministerstvo vo svojom vyhlásení. Informoval o tom denník Moscow Times.

Čečenský vládca Ramzan Kadyrov, spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, hovorí, že ide o to, aby sa hudba „prispôsobila čečenskej mentalite“. „Vypožičiavanie hudobnej kultúry od iných národov je neprípustné,“ vyhlásil minister kultúry Musa Dadajev.

image

Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze

Miestni umelci tak majú čas do 1. júna, aby svoje skladby upravili tak, aby spĺňali nové pravidlá. Reportéri z portálu Politico na ich základe zistili, ktoré najznámejšie piesne budú v tejto krajine zakázané.

Taylor Swift

Nové nariadenia ministerstva nespĺňa napríklad známa a rytmická pieseň Shake if Off od Taylor Swift, rovnako ako aj Lover či country popový song Love Story. Mimo sú tiež známe skladby ako Look What You Made Me Do, Cruel Summer či Bad Blood.

Je tu teda možnosť, že speváčka do krajiny svoje najväčšie turné neprinesie, jedine keby svoje piesne upravila tak, aby spĺňali kritériá len pre čečenských fanúšikov. Otázne je však to, či by tu vôbec niekedy v živote koncertovať chcela.

Beyoncé

Ani niektoré skladby od tejto divy si už ľudia nevypočujú. Vyhadzuje sa tak známa pesnička Run the World, ktorá sa považuje za ženskú hymnu, aj skladba Single Ladies. Avšak fanúšikovia Beyoncé nemusia úplne smútiť, pretože pravidlá spĺňajú napríklad Texas Hold‘ Em, Halo či Crazy In Love.

Drake či Ariana Grande

Fanúšikovia speváka Drakea si nebudú môcť vypočuť hity ako God’s Plan, Headlines či Hotline Bing. Ani Ariana Grande veľkú počúvanosť v tejto krajine nezíska, pretože sa zakážu piesne ako Yes, and?, Side to Side, Break up with your girlfriend, I’m bored, God is a Woman a 7 rings.

Čo teda môžu počúvať?

No, nie je toho veľa. Obyvatelia si budú môcť vypočuť napríklad Baby Shark, a keď príde čas Vianoc, pustiť si môžu hit Jingle Bells.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 00:03