Cowboy Carter bol len začiatok. Priprav sa na štedrú nádielku nových albumov.Canva/instagram/
StoryEditor

Priprav sa na nadupané hudobné novinky. Po Beyoncé príde s novým albumom Billie Eilish aj Taylor Swift

Viktória Revajová09.04.2024., 12:30h

Cowboy Carter bol len začiatok. V najbližších mesiacoch nás čakajú samé hudobné novinky. Vznik nového albumu ohlásila aj Billie Eilish. Kedy si ho môžeš vypočuť?

Lajkuj Brainee.sk na

Neuplynuli ani dva týždne odkedy Beyoncé vydala svoj ôsmy štúdiový album s názvom Cowboy Carter a už prepisuje históriu hudobných rebríčkov. Album si vyslúžil prvé miesto v prestížnej americkej hitparáde Top Country Albums, vďaka čomu sa stala prvou černoškou, ktorá sa dostala na vrchol country hitparády.

Album hviezdi aj v rebríčku Billboard 200, kde sa podobne vyšplhal na prvú priečku. Vyzerá to tak, že Cowboy Carter bol len začiatok.

V najbližších mesiacoch tvoje uši potešia viaceré hudobné novinky. Speváčka Billie Eilish len včera zverejnila dátum vydania svojho nového albumu. A nie je jediná, novinky chystá aj Taylor Swift, Lana Del Rey či Zayn.

image

VIDEO Obľúbený herec zo seriálu Stranger Things dobyl svetový rebríček Spotify. Vytvoril song, ktorý si už určite počul aj ty

Sia

Po takmer desiatich rokoch prichádza austrálska speváčka Sia s novým albumom, na ktorom spolupracujú samé zvučné mená ako Labrinth, Kylie Minogue či dokonca americká milionárka Paris Hilton. Album s názvom Reasonable Woman by mal uzrieť svetlo sveta 3. mája.

V poradí desiaty album má nadväzovať na predošlý album This Is Acting, ktorý speváčka vydala v roku 2016. Obsahoval prevažne piesne, ktoré boli napísané pre iných umelcov, vrátane Rihanny (Cheap Thrills) či Adele (Alive). 

Sia zverejnila už dve svieže ochutnávky - skladby Gimme love a Dance alone - ktorými si môžeš skrátiť čas do vydania albumu.

Zayn

S hudobnou novinkou prichádza aj niekdajšia hviezda One Direction Zayn Malik. Skladby na novom albume s názvom Room Under the Stairs napísal spevák sám. Chce nimi poskytnúť vlastnú osobnú výpoveď. 

Ako Zayn naznačuje, nepôjde o žiadnu tanečné hity. „Zámerom tohto albumu je, aby poslucháč lepšie pochopil mňa osobne ako ľudskú bytosť – moje ambície, moje obavy,“ uviedol podľa portálu RollingStone

Album by mal vyjsť 17. mája. Na svete je však už prvá jeho skladba, ktorú si môžeš vychutnať už dnes. 

Tylor Swift

Ak patríš k fanúšikom Taylor Swift a nestihol si si kúpiť lístok na jej európske turné nemusíš smútiť. Termín zverejnenia jej nového albumu The Tortured Poets Department sa neodvratne blíži. 

Speváčka vydanie nového albumu oznámila pri preberaní ceny Grammy za najlepší popový album ešte vo februári. Jej v poradí 11. štúdiový album, ktorého príprava trvala dva roky vyjde už o desať dní. 

14-násobná držiteľka Grammy prezradila, že sa môžeš tešiť na skladby, na ktorých spolupracoval Post Malone, ale aj Florence and The Machine. Album vyjde 19. apríla v štyroch jedinečných edíciách, jeho predpredaj je už spustený. Štandardná verzia má obsahovať 16 skladieb.

image

Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov

Billie Eilish

Ultimátnou novinkou, ktorá ti nesmie uniknúť je nový album Billie Eilish. Dátum jeho zverejnenia bol ešte dovčerajška neznámy. Speváčka na svojom instagrame prezradila, že novinka s názvom Hit me hard and soft vyjde už 17. mája. „Tak šialené, že to píšem práve teraz, som nervózna a nadšená,“ napísala v príspevku, ktorý odhalil ako vyzerá obálka novej platne. 

Na tvorbe albumu sa už tradične podieľal aj jej brat, ktorý ho aj produkoval. „Finneas a ja naozaj nemôžeme byť viac hrdí na tento album a absolútne sa nevieme dočkať, kedy si ho vypočujete,“ dodala. 

Na jednotlivé skladby si budeš musieť počkať. Niekoľkonásobná držiteľka Grammy a Oscara v príspevku uviedla, že „nerobí single a chce to dať fanúšikom naraz.“ Na youtube však zverejnila krátku ukážku, z ktorej možno odčítať v akej nálade sa bude niesť titulná skladba.

Oficiálne tlačové oznámenie albumu napovedá, že sa môžeme tešiť na mix viacerých žánrov. „Album funguje presne tak, názov napovedá: zasiahne vás tvrdo a jemne, lyricky aj zvukovo, pričom ohýba žánre a popiera trendy,“ píše portál Variety.

image

Nový album Lany Del Rey uzrie svetlo sveta v septembri.

Instagram/lana Del Rey/

Lana Del rey

Na vydanie desiateho štúdiového albumu Lany Del Rey si ešte chvíľu budeme musieť počkať. Album s názvom Lasso, ktorý ťa podobne ako novinka od Beyoncé vezme do sveta country by mal svetlo sveta uzrieť v septembri.

Pripravovaný album má nadväzovať na ten predošlý z roku 2023, ktorý sa umiestnil na treťom mieste v rebríčku Billboard 200.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 11:20