Jonas BrothersX/We In The Crowd
StoryEditor

Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze

Populárne bratské trio Jonas Brothers čelí veľkej vlne kritiky. O mesiac malo začať ich spoločné turné po Európe, trojica sa ho ale rozhodla presunúť. Prečo? Vraj kvôli tomu, že musia pracovať na iných projektoch. Ľudia sa hnevajú a žiadajú vrátenie peňazí za nevyužité ubytovanie a letenky, ale aj za vstupenky na koncert.

Lajkuj Brainee.sk na

Skupina Jonas Brothers bola pred 15 rokmi jednou z najpopulárnejších boy bandov. Bratia Nick, Joe a Kevin Jonas boli v zlatej ére televízneho kanálu Disney Channel idolmi nejedného dospievajúceho dievčaťa. Hoci sa predtým zdalo, že kariéra amerického boy bandu je na konci, po niekoľkých peripetiách sa bratské trio rozhodlo v tvorbe pokračovať. Teraz ale odkladajú európske turné, vraj kvôli zaujímavejším projektom, píše sa na portáli Antiyoutuber.

image

Obchod s olivami, biznis s vegánskymi syrmi či vlastný butik. Tieto celebrity slávu v Hollywoode vymenili za normálne práce

Formovanie kapely

Kapela sa začala formovať už v roku 2005. Väčšiu pozornosť sa im podarilo získať len o tri roky neskôr, keď účinkovali v prvom diele populárneho filmu Camp Rock. Nasledoval druhý diel, zanedlho vznikol aj seriál Jonas, ktorý mal dve série. Do toho vydávali bratia tiež hudbu, v dobe ich najväčšej slávy vytvorili štyri hudobné albumy. Medzi najväčšie hity patrili napríklad skladby S.O.S, Burnin‘ Up alebo Hold On.

Potom ale prišiel v spoločnej kariére zvrat a na čas sa Kevin, Joe a Nick rozdelili. Vraj kvôli tomu, že sa každý z nich chcel sústrediť na vlastnú sólovú kariéru. Joe vydal vlastný album, Nick sa vydal na turné s vlastnou kapelou a Kevin začal študovať hudobnú produkciu. V roku 2012, dva roky po tom, čo sa rozhodli prerušiť spoločnú hudobnú kariéru, sa vrátili s koncertným turné po Spojených štátoch. Potom sa ale odmlčali celkovo na šesť rokov.

Turné presunuli

V roku 2019 sa opäť spojili a vydali piaty album, o štyri roky neskôr šiesty. A rozhodli sa s nimi obísť nielen Spojené štáty, ale aj Európu. Toto turné malo začínať v máji, pražský koncert sa mal konať 2. júna. Vo Viedni mali vystúpiť deň predtým. Fanúšikovia z Európy sa nemohli dočkať, že po rokoch uvidia obľúbené trio opäť spolu, navyše vo svojom meste alebo blízko neho.

Hoci bola cena za lístok niekedy vysoká, pohybovala sa približne okolo desaťtisíc korún (vyše 396 eur), ľudia lístky po celej Európe kupovali vo veľkom. Lenže nakoniec sa plány zmenili. Minulý týždeň totiž trio oznámilo, že sa koncerty presúvajú z prelomu jari a leta na jeseň.

„Veľmi si vážime vašu lásku a podporu. Vieme, že je to trochu nepríjemné, ale nemôžeme sa dočkať, až sa s vami podelíme o ďalšie informácie o tom, čo sa chystá,“ napísali na sociálnu sieť X. A prečo konkrétne museli turné presunúť? Údajne kvôli tomu, že majú iné projekty, na ktorých musia pracovať. Bližšie vysvetlenie ale fanúšikom nedali. Koncert v Prahe sa napokon odohrá 15. októbra, vo Viedni si ich vypočujú 22. septembra, ako sa uvádza na ich oficiálnej stránke.

Na sociálnych sieťach sa v podstate okamžite zdvihla obrovská vlna kritiky. „Mám naplánovaný tajný výlet do Londýna pre svoje dvojča. Čo mám asi robiť? poletíme z New Yorku, všetko máme zaplatené a mesiac dopredu poviete, že sa koncert ruší? To nemyslíte vážne,“ hnevá sa jedna z fanúšičiek na sociálnej sieti X.

image

Speváčka Call Dominika: Na pódiu som ako ryba vo vode. Môj sen? Spolupráca s Lanou del Rey

Ostatní sa k nej pridávajú. Niektorí požadujú kompenzáciu za nevyužité letenky a ubytovanie, iní chcú vrátiť aj vstupenky na koncert. „S Jonas Brothers som skončila,“ hnevá sa jedna z tých, ktoré chcú vrátiť aj vstupné. Je otázne, ako celá situácia dopadne, ale už teraz sa dá tvrdiť, že Jonas Brothers prichádzajú o fanúšikov po celej Európe.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 16:06