Európske destinácie, kde stále panujú letné teplotyUnsplash, Brainee x Canva
StoryEditor

Aj tebe už chýba leto? Pozreli sme sa, v ktorých európskych destináciách je stále teplo, aj koľko ťa sem budú stáť letenky

Miroslav Kamody16.10.2024., 14:00h

Spomínaš so smútkom na teploty, ktoré atakovali 30 stupňov? Máme pre teba prehľad európskych destinácií, vďaka ktorým okamžite reštartuješ letný vibe.

Lajkuj Brainee.sk na

Teploty na Slovensku pomaly začínajú klesať a skoré ranné teploty sa hýbu len okolo piatich stupňov Celzia. Pokiaľ nepatríš k fanúšikom jesene a namiesto listov sfarbených čo zlato-červenej si užívaš akurát tak sezónnu depresiu, máme pre teba niekoľko tipov na európske destinácie, kde teploty ešte stále môžeme označiť za letné.

V každej z nich je momentálne viac ako 25 stupňov Celzia a niekde sa dokonca ešte aj okúpeš v mori (no dobre, minimálne si omočíš nohy). Stále to však bude stačiť na príjemné prechádzky v krátkom tričku či letných šatách, prípadne skvelú turistiku bez spaľujúceho slnka. 

image

Ryanair ide opäť šetriť peniaze. Nové zmeny zásadne ovplyvnia aj tvoje budúce cestovanie, s týmto sa musíš rozlúčiť

A to ani nehovoríme o tom, že návaly letných turistov sú definitívne preč a miesta opäť naplno patria domácim, ktorí si užívajú kultúru a príjemné teploty. Do ktorej sa vyberieš ty? 

Kanárske ostrovy, Španielsko (25 stupňov)

Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov má čo ponúknuť aj v októbri. Teploty sú stále príjemné, teplota mora je stále 23 stupňov a v najbližších dňoch by dokonca mala o približne dva stupne narásť. Spiatočná letenka do Las Palmas de Gran Canaria z Viedne ťa momentálne vyjde na približne 90 eur, na Tenerife sa dostaneš o desať eur drahšie.

image

Kanárske ostrovy

Unsplash/Santiago Lacarta

Iraklio, Grécko (25 stupňov)

Niektorým známejší aj ako Heraklion. Toto najväčšie prístavné a hlavné mesto ostrova Kréta si stále užíva letné teploty, no už čoskoro začnú klesať k 20 stupňom, takže sa budeš musieť poponáhľať.

image

Travel blogeri pre Brainee: Aké miesta doma i v zahraničí odporúča Milan bez mapy, Janka Travelhacker či Martin Navrátil?

Na kúpanie v mori to síce nebude, no mesto ponúka množstvo historických miest či múzeí na objavovanie. A koniec koncov si na Kréte - čo ti bráni vybrať sa za hranice mesta? Spiatočné letenky z Viedne ťa budú stáť približne 110 eur, ak chceš letieť z Bratislavy, priplatíš si približne dvacku.

image

Heraklion

Unsplash

Cagliari, Taliansko (25 stupňov)

Aj keď má more len 21 stupňov, toto nádherné talianske mesto musíš rozhodne aspoň raz za život navštíviť. A prečo nie v čase, kedy je väčšina turistov preč? Do hlavného mesta talianskeho ostrova Sardínia sa z Viedne spiatočne dostaneš už od 90 eur.

image

Sardínia

Pixabay

Benidorm a Alicante, Španielsko (25 stupňov)

Pokiaľ si už niekedy bol v Alicante, skús dať šancu nádhernému pobrežnému španielskemu mestu Benidorm, ktoré sa nachádza len niečo vyše polhodiny autom od známejšieho Alicante, no teplota mora tú aj dnes atakuje hodnotu 23 stupňov, čo znamená, že väčšina z nás sa ešte bez problémov okúpe. Prípadne môžeš zostať v samotnom Alicante, kde ťa spiatočná letenka z Viedne vyjde na 130 eur.

image

Benidorm

Unsplash/Pelayo Arbués

Valletta, Malta (26 stupňov)

Aj keď má hlavné mesto Malty rozlohu len 0,55 kilometra štvorcového a žije tu necelých 7-tisíc obyvateľov, celé mesto je lokalitou svetového dedičstva UNESCO, takže tu je rozhodne čo objavovať. Z nej môžeš ľahko cestovať po celom ostrovnom štáte, ktorý ukrýva nádherné pláže aj ďalekosiahlu históriu. Za spiatočnú letenku z Viedne teraz dáš len 69 eur.

image

Malta

Pixabay

Palma de Mallorca, Španielsko (26 stupňov)

Ostrovy Baleáry sa posledné dni tešili najvyšším teplotám v celej Európe. Aj keď to tak už dlho nezostane, stále sa môžeš tešiť na príjemné letné teploty, ktoré si budeš naplno užívať vo vyľudnenej dovolenkovej destinácií, ktorú každé leto pravidelne zaplavia nemeckí seniori. Oblasť je ako stvorená na turistiku a z Viedne sa sem spiatočne dostaneš za skvelých 54 eur.

image

Katedrála v hlavnom meste Palma de Mallorca.

Unsplash

Pireus, Grécko (28 stupňov)

Mesto známe aj ako prístav starovekých Atén (a dnes aj tých moderných - po znovuzaložení Atén v roku 1834). Patrí medzi najrušnejšie obchodné a priemyselné centrá pri Stredozemnom mori a čo je dôležité pre turistov - je tu konečná zastávka prvej, zelenej linky elektrickej železnice, ktorá je prepojená s aténskym metrom. 

image

Účet, pri ktorom ti zabehne. Pozreli sme sa, v ktorých európskych hlavných mestách zaplatíš za večeru najviac a najmenej

Teplota mora sa tu stále šplhá k 25 stupňom, no ak nepatríš k fanúšikom kamienkových pláží, asi nadšený nebudeš. Za letné teploty si však v tomto období priplatíš - spiatočná letenka z Viedne ťa vyjde na vyše 150 eur.

image

Pireus

Unsplash/Maksym Andriushchenko

Cyprus (28 stupňov)

Teploty na Cypre sa ešte stále šplhajú k 30-tkam, čo znamená, že okrem letných teplôt sa ešte stále bez problémov okúpeš aj v teplom mori. Jediným rozdielom bude menej turistov oproti vrcholu letnej sezóny, čo určite ocení každý z nás.

Pri počasí pritom nezáleží pritom na tom, do ktorej časti sa vyberieš, viac ťa však zrejme bude lákať európska časť. Letenka z Viedne ťa vyjde na 180 eur, čo je takmer o sto eur menej, ako keby letíš z Bratislavy.

image

Cyprus

Unsplash/George Lemon

ANKETA
Chýbajú ti letné teploty?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. október 2024 15:42