Nový trend ovládol sociálne sieteUnsplash/Gerrie van der Walt
StoryEditor

Nový cestovateľský trend ovládol sociálne siete. Čo je to rawdogging a ako ho jednoducho môžeš vyskúšať aj ty?

Miroslav Kamody01.07.2024., 12:00h

Kto ho vyskúšal, ten vraj už nikdy nebol ako predtým. Stáť ťa nebude nič, no pre mnohých nepredstavuje nič iné, ako ultimátnu nudu.

Lajkuj Brainee.sk na

Každý z nás má svoj overený recept, ako stráviť cestu do dovolenkovej destinácie. Niektorí si čítajú knihu, pozerajú film alebo si jednoducho zdriemnu, aby „zabili” čas. Portál Indy100 píše, že na sociálnych sieťach sa šíri úplne nový cestovateľský trend.

A všetko je to o abstinencii. Pre mnohých z nás je dlhý let nočnou morou. Po úvodnej radosti a desiatkach fotiek z okna lietadla zrazu nemáme čo robiť. A tak sa snažíme nejako zabaviť.

image

Tasmánia láka turistov na kuriózne zamestnania. Krajina ti zároveň preplatí letenky aj ubytovanie v exotickom raji

Odolať všetkému

Nový trend, nazývaný rawdogging, spočíva v tom, že sa ľudia dobrovoľne odstrihnú od všetkých foriem zábavy a rozptýlenia. Podľa fanúšikov sa takto podrobujú skúške duševnej sily. 

Prečo však tento trend dostal v podstate totožný názov, ako „raw-dogging“ (graficky nevkusný pojem označujúci obzvlášť riskantný nechránený s*x), však zostáva záhadou. Teraz je z pojmu jednoducho spôsob, ako zvládnuť cestu bez telefónu, knihy, magazínov - v podstate bez akejkoľvek zábavy. A v extrémnych prípadoch aj bez jedla a vody.

Niektorí tvorcovia obsahu sa teraz označujú ako profesionáli v tomto mätúcom umení vytrvalosti, pričom jeden používateľ Instagramu menom trashcanpaul sa chváli, že práve prekonal sedemhodinový let. „Žiadne slúchadlá, žiadny film, žiadna voda, nič. Neuveriteľné,” tešil sa zo svojho úspechu a dodal: „Sila mojej mysle nepozná hraníc.”

Obdiv aj výsmech

A hoci sa to môže zdať pôsobivé (alebo hlúpe), v žiadnom prípade nie je držiteľom rekordu. Komentátori jeho príspevku sa rýchlo podelili o svoje „osobné najlepšie skóre“ a jeden napísal: „Môj rekord v lietadle je 12,5 hodiny.“

image

Nočná mora cestovateľov. V leteckej prevádzke sa vlani stratilo alebo zničilo vyše 36 miliónov kusov batožiny

Ďalší dodal, že cestoval z Los Angeles až do Tokia. Podľa jeho slov už nikdy nebol rovnaký a z lietadla vystúpila úplne iná osoba. Iní však boli kritickejší alebo dokonca skeptickí: „Bro práve zistil, že spí počas letu.“ Zatiaľ čo iný zlovestne priznal: „Urobil som to. Je to hardcore. Neodporúčam.”

ANKETA
Vyskúšal by si si rawdogging na vlastnej koži?

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 12:02