TasmániaUnsplash/Jordan Redshaw
StoryEditor

Tasmánia láka turistov na kuriózne zamestnania. Krajina ti zároveň preplatí letenky aj ubytovanie v exotickom raji

ČTK30.06.2024., 10:00h

Odľahlý austrálsky štát Tasmánia začal iniciatívu na podporu cestovného ruchu počas zimných mesiacov, ktorej súčasťou je aj ponuka kurióznych príležitostných prác. Píše o tom spravodajský server BBC News.

Lajkuj Brainee.sk na

Ostrovný štát ponúka návštevníkom, aby vymenili „každodennú pracovnú rutinu” za povolania, v ktorých sa budú môcť venovať napríklad skúmaniu paranormálnych javov, venčeniu vombatov či hvezdárstvu. Práca je neplatená a iba jednodňová, tasmánsky turistický úrad však úspešným uchádzačom uhradí letenky, požičanie auta a ubytovanie na dve noci.

Máme pre teba však smutnú správu - žiadosť môžu podať len záujemcovia žijúci v Austrálii, pričom musia maximálne 50 slovami vysvetliť, prečo by radi vymenili svoje povolanie za niektorú z ponúkaných prác.

image

Nočná mora cestovateľov. V leteckej prevádzke sa vlani stratilo alebo zničilo vyše 36 miliónov kusov batožiny

Lovca duchov aj člen posádky parného vlaku

Tí, ktorí sa zaujímajú o históriu a záhady, môžu „s pomocou najnovšieho vybavenia na lov duchov” skúmať paranormálne javy v jednom z najstarších austrálskych ústavov pre choromyseľných Willow Court.

Zamestnanie je k dispozícii aj pre tých, ktorí by chceli čistiť a triediť ustrice čerstvo vylovené z Great Oyster Bay (Veľkého ustricového zálivu). Ustrice budú mať príležitosť aj ochutnať, oficiálne kvôli kontrole kvality.

Vlakoví nadšenci sa môžu uchádzať o ďalšiu jednodňovú prácu, v ktorej sa stanú súčasťou posádky parného vlaku Lynchford Express idúceho pozdĺž západného pobrežia Tasmánie.

image

Tasmánia

Unsplash/Zachary Ferguson

Krajine chýbajú turisti

Tasmánska astronomická spoločnosť zase ponúka, že sa k nej záujemcovia môžu na jednu noc pripojiť pri pozorovaní hviezd. Práca sa nájde aj pre hľadačov hľuzoviek alebo pre záujemcov o venčenie vombatov, ktorých úlohou bude zobrať týchto vačkovcov na rannú prechádzku.

Milovníci vína môžu stráviť deň prechádzkami po vinohradoch, zastrihávaním viniča a ochutnávaním toho najlepšieho tasmánskeho vína. Tasmánske úrady uvádzajú, že vlani ostrov navštívilo 1,25 milióna ľudí.

To však stále nedosahuje počet návštevníkov pred pandémiou covidu-19. Zima v Tasmánii trvá od mája do augusta, keď teploty zvyčajne klesajú k trom až jedenástim stupňom Celzia.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. jún 2024 10:02