Za to, že sedemročný Yamato Tanooka hádzal kamene, ho rodičia nechali stáť na kraji odľahlej cesty v hlbokých horách v oblasti Hokkaidó. Twitter/cnn/
StoryEditor

Stroskotali na ostrove, či uviazli v zaplavenej jaskyni. Príbehy detí, ktoré len zázrakom prežili samé v divočine

iDnes.czPetr Lánský14.06.2023., 10:00h

Ich príbehy znejú ako horor. Zahŕňajú vraždu, stroskotanie, zmiznutie v lese či útrapy vo horúčave. Títo detskí hrdinovia však ťažké chvíle prežili.

Lajkuj Brainee.sk na

Prísny trest

Malo to byť výchovný trest. Za to, že sedemročný Yamato Tanooka hádzal kamene, ho rodičia nechali stáť na kraji odľahlej cesty v hlbokých horách v oblasti Hokkaidó. Naoko ho opustili, pre ponaučenie. Chlapec však vyrozumel, že od neho rodičia odišli navždy. Keď sa po pár minútach vrátili, nenašli ho. Iba v tenkých teplákoch a tričku sa vydal do lesov, v oblasti, kde teplota v noci klesá na deväť stupňov Celzia, uviedol denník The Guardian.

image

Za to, že sedemročný Yamato Tanooka hádzal kamene, ho rodičia nechali stáť na kraji odľahlej cesty v hlbokých horách v oblasti Hokkaidó. 

Twitter/cnn/

Bola to strastiplná cesta. „Tunajšie lesy nie sú také, aké si pod slovom „les“ ľudia z iných krajín predstavia,“ vysvetlil jeden z miestnych obyvateľov agentúre BBC. Porast tam tvorí špecifický bambus, ktorého hrubé kmene robia les zle priestupným. Jarné obdobie navyše v lese neponúkalo príliš veľa plodov na jedenie – bez dobrej znalosti sa navyše návštevník môže mnohými otráviť.

image

Detská psychiatria je preplnená. Na našej strednej sa bežne dvaja chalani držia na chodbe za ruky, hovorí školská psychologička

180 ľudí a pátracích psov hľadalo chlapca šesť dní. Príbeh však mal dobrý koniec. Malý Yamato našiel, potom čo divokou krajinou zdolal asi päť a pol kilometra, opustený vojenský príbytok, v ňom ho pátracie skupiny nakoniec našli. Celé nešťastie, ktoré sa odohralo v roku 2016, vyvolalo v Japonsku debatu o hraniciach medzi rodičovskými trestami a týraním.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. október 2024 17:38