Od ministerstva práce ste požadovali preplácanie sto percent miezd, navyše k tomu odvody. Nie sú to príliš veľké ambície?
Áno, navrhovali sme aj takéto opatrenie. Počas druhej vlny pandémie fungovalo súbežne viacero schém. Ak aj v niektorom z troch relevantných rezortov badáme snahy o ich opätovné zapnutie, všetko sa napokon končí na nevčasnej aktivite a snahe konštruktívne komunikovať.
Nepokladáte za absurdné, že zaočkovaného hosťa má kontrolovať nezaočkovaná obsluha?
Rovnako absurdné, ako keď príde na kontrolu nezaočkovaná hygiena alebo policajt. V mojej reštaurácii vakcinácia dosahuje okolo 95 percent a o niečo podobné sa podľa mojich vedomosti usiluje väčšina podnikateľov v gastre. My nemáme problém so sebou, ale s nízkou preočkovanosťou celej populácie.
Môže zaočkovaný pracovník v gastre dúfať v neja...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor
02 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén
03 - Modified: 2024-09-20 09:06:08 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Priniesol pirohy do Európy z Číny Marco Polo? Symbol poľsko-americkej kultúry spôsobil v USA v obchodoch ošiaľ
04 - Modified: 2024-09-17 10:00:00 - Feat.: - Title: Uži si pekné počasie na terasách pri brunchi. Vyberáme NAJ bratislavské gastroprevádzky, v ktorých si vychutnáš neskoré raňajky
05 - Modified: 2024-09-17 07:00:00 - Feat.: - Title: Najsilnejší a najstarší vývar na svete? V Thajskej reštaurácii ponúkajú polievku, ktorá sa varí nepretržite celých 50 rokov