(4 porcie)
Potrebujeme:
40 g droždia
40 g oleja
40 g hladkej múky
1 malá cibuľa
soľ
rasca
pažítka
100 g postrúhanej koreňovej zeleniny
2 l vody
žemľa alebo rožok
Postup: Na oleja speníme najemno posekanú cibuľu, pridáme droždie a za stáleho miešania krátko osmažíme. Zalejeme vodou, pridáme postrúhanú zeleninu a varíme, kým zelenina nezmäkne. Zahustíme zátrepkou (voda a múka). Dochutíme soľou a ešte chvíľu povaríme. Pažítku pokrájame najemno a vysypeme do hotovej polievky. Žemľu alebo rožok pokrájame na kocky, nasucho opražíme a pridáme do taniera s polievkou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 186 kcal / 778 kJ, 3,8 g B, 10,4 g T, 1,5 SJ
StoryEditor
Drožďová polievka s opraženou žemľou
Chutná, zdravá, plná zeleniny.