StoryEditor

Continental chce prevziať Matador

23.10.2006, 00:00

Nemecký Continental chce údajne prevziať slovenského výrobcu pneumatík Matador Púchov. Za väčšinový podiel chce zaplatiť takmer 150 miliónov eur, čo je pri súčasnom kurze asi päť a pol miliardy korún. Informoval o tom denník Hannoversche Allgemeine Zeitung.
Hovorca Continentalu odmietol poskytnúť k správe stanovisko.
Podľa denníka prevzatie ešte neschválila dozorná rada nemeckého koncernu. Zástupcovia zamestnancov majú obavy, pretože spoločnosť Continental by si kúpou výrobcu pneumatík Matador kúpil vnútorného konkurenta pri výrobe strojov na produkciu pneumatík. Tým by mohli trpieť závody v Hannoveri. Preto chcú presadiť garanciu pre dvesto pracovníkov v tomto odbore.
S púchovským Matadorom, ktorý je ovládaný veľkopodnikateľom Štefanom Rosinom, prevádzkuje spoločnosť Continental už sedem rokov na Slovensku spoločný podnik na výrobu pneumatík pre nákladné autá, na ktorom má Continental 76-percentný podiel.
Oblasť výroby pneumatík spoločnosti Matador zaznamenala naposledy obrat vo výške 325 miliónov eur a operatívny zisk 40 miliónov eur. Tento rok chce spoločnosť predať viac ako päť miliónov pneumatík.
Oblasť dodávok dielov pre automobilový priemysel Matadoru nechce Continental podľa správy prevziať. Nemá totiž nič spoločné s kľúčovými aktivitami spoločnosti Continental.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 18:22