StoryEditor

Necelé štyri eurá. Toľko majú nemocnice na stravu pre jedného pacienta na celý deň

31.08.2023, 09:00

Ministerstvo zdravotníctva vraj už pracuje na zmenách aj v oblasti výživy pacientov.

Presne v roku 1955, vtedy ešte Československo, zaviedlo diétne normy, podľa ktorých sa naše nemocnice s menšími úpravami riadia stále.

O vývoji v oblasti výživy a stravovania za takmer 70 rokov sa nedá hovoriť, aj preto odborníci volajú po zmene.

Diskusiu na tému výživy našich pacientov v nemocniciach otvorila aj Slovenská spoločnosť parenterálnej a enterálnej výživy, ktorá predstavila výsledky prieskumu o podvýžive slovenských pacientov v nemocniciach.

Viacerí odborníci sa zhodujú v jednom, nedostačujúce finančné pokrytie stravovacej jednotky na pacienta, chýbajúci odborný personál v nutričnej oblasti, starý nevyhovujúci systém – to všetky sú faktory, ktoré vplývajú n...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-08-18 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Gastroenterológ: Podvyživený pacient po zákroku ostáva v nemocnici dlhšie 02 - Modified: 2022-05-19 12:04:44 - Feat.: 0 - Title: Prezident lekárnickej komory: Farmácia vo vyspelom svete nie je o predávaní doplnkov výživy 03 - Modified: 2023-04-18 15:31:11 - Feat.: 0 - Title: Vedci zisťovali, ako nadváha ovplyvňuje imunitu. U nás pomáha Centrum pre manažment obezity
01 - Modified: 2023-04-19 05:00:00 - Feat.: - Title: V nemocniciach chýba nutričný manažment, pacienti sú ohrození podvýživou
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
06. november 2024 03:00