StoryEditor

Z učiteľky foodblogerkou. Aký je recept na úspešné blogovanie o jedle?

05.07.2019, 00:00
Vyšli jej štyri kuchárske knihy a novinky z jej kuchyne na sociálnej sieti sleduje viac ako 20-tisíc nadšencov.

Vy ste pôvodným povolaním učiteľka. Stále učíte?
Áno, samozrejme. Dnes som napríklad ráno vstala, upiekla koláč, aby som vás mala čím ponúknuť, keď prídete. A potom som šla učiť.

Stravujete sa aj vy v školskej jedálni?
Niekedy áno. Pozriem si dopredu jedálny lístok, a keď vidím, že bude jedlo, ktoré mi nechutí, odhlásim sa. Školská jedáleň dokáže spraviť niekoľko vychýrených klasík, ktoré vždy majú úspech – pečené kura, lekvárové buchty či parené buchty, rajčinová polievka... Nemám rada karbonátky, sekanú a podobne.

Azda každá žena, čo má rodinu, varí a pečie, pričom základy má z domu. U vás to bolo ako? Mali ste vzťah k vareniu odmalička?
Kým sme nemali deti, tak sme sa s manželom stravovali prevažne v práci. Ešte aj cez víkendy sme väčšinou jedli buď u mojich, alebo jeho rodičov. Ale keď som pred desiatimi rokmi otehotnela, musela som pre zdravotné problémy zostať doma. A zrazu, keď som sa chcela najesť, musela som si navariť.

Takže dovtedy ste nevarili?
Veľmi nie. Mama veľmi dobre varila a babka piekla vychýrené koláče. Nejaké základy som mala z domu ako každé dievča, ale aj tak som sa mamy pýtala, ako robí perkelt, granadír a podobné typické domáce jedlá. Keďže moje tehotenstvo bolo rizikové, tak som si povedala, že keď si mám pripravovať stravu sama, chcem, aby bola zdravá. A tak som začala vymýšľať zdravšie alternatívy tých typických slovenských pokrmov.

Napríklad?
K perkeltu som spravila halušky zo špaldovej múky, pri pečení som do cesta dala menej cukru, používala som hlavne lokálne a čerstvé suroviny, či už zeleninu, mliečne výrobky, alebo mäso. A to je pre moje recepty t...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-02 11:00:00 - Feat.: - Title: Gastroenterológ Ladislav Kužela: Naše črevá môžu rozhodnúť aj o tom, kto sa nám páči 02 - Modified: 2024-09-30 12:30:00 - Feat.: - Title: Chystá sa výnimočné podujatie pre všetkých gurmánov a nadšencov gastronómie. Na Slovensko zavíta MEGA hviezda 03 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén 04 - Modified: 2024-09-23 18:00:00 - Feat.: - Title: Herec Ján Dobrík nám prezradil svoje NAJ produkty i miesta oddychu, ktoré ho nesklamú 05 - Modified: 2024-09-20 09:06:08 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Priniesol pirohy do Európy z Číny Marco Polo? Symbol poľsko-americkej kultúry spôsobil v USA v obchodoch ošiaľ
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
06. október 2024 04:36