Ak ste už niekedy rozmýšľali nad tým, že prestanete jesť červené mäso, asi ste sa k nemu po čase vrátili, lebo vám chýbalo železo. Práve toto mäso je totiž jeho obrovským zdrojom. Aj keď železo obsahujú aj rastlinné produkty, nevstrebávajú sa tak jednoducho.
Portál health.com priniesol informáciu, že len 2 až 20 percent, ktoré sa nachádzajú v rastlinnej strave, sa dokážu vstrebať do našej krvi. A to je obrovský rozdiel oproti tomu, že zo živočíšnych potravín (ako je mäso) sa vstrebe 15 až 35 percent.
Našťastie, existuje trik - do rastlinnej stravy pridáte vitamín C. Ten zvyšuje vstrebateľnosť a telo dokáže prijať až šesťkrát viac látok. Existujú teda účinné kombinácie potravín, ktoré sú mimoriadne zdravé a hlavne, sú vhodné pre ľudí, ktorí sa snažia nahradiť mäso.