StoryEditor

8 japonských jedál, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli

07.07.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Keď sa aj do našich končín dostala japonská kuchyňa, spoznali sme sushi, ramen, karí aj knedličky gyoza. Ale japonská kuchyňa je aj niečo viac. Existuje hneď niekoľko regionálnych variácií a špecialít, ktoré sú typické pre jednotlivé prefektúry a sú ich znakom.

Tohoku, najsevernejší región japonského ostrova Honšú, je už čiastočne zrelý na kulinárske objavovanie. Tamojšia expertka na jedlo Elizabeth Andoh je autorkou knihy „Kibo – Prekypujúce nádejou“, ktorá je kolekciou receptov a príbehov z Tohoku.

Knihu publikovala v roku 2011 po tragédii japonského zemetrasenia a výťažok z nej šiel na hospodársku obnovu. Po piatich rokoch táto krásna, hornatá oblasť opäť víta turistov a dáva ďalšie dôvody na objavovanie kuchyne. A v článku z portálu edition.cnn.com nájdete 8 japonských špecialít populárnych v Tohoku.

01 - Modified: 2024-11-07 13:50:18 - Feat.: - Title: Poľsko a Japonsko podpísali dohodu o spolupráci v oblasti jadrovej energetiky 02 - Modified: 2024-11-07 07:33:08 - Feat.: - Title: Japonský premiér Išiba gratuloval Trumpovi, chce úzku spoluprácu so Spojenými štátmí 03 - Modified: 2024-11-06 18:00:00 - Feat.: - Title: Šesť potravín, ktoré ovplyvnia váš telesný pach. Týmto sa zbavíte nepríjemného pocitu 04 - Modified: 2024-11-06 12:58:45 - Feat.: - Title: Na vrchole hory Fudži sa konečne objavil sneh, najneskôr za posledných 130 rokov 05 - Modified: 2024-11-04 20:14:00 - Feat.: - Title: Japonsko úspešne vypustilo do vesmíru obranný satelit Kirameki 3
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
09. november 2024 03:44