Ak by vás na sviatok zamilovaných skôr než luxusná reštaurácia lákala spoločná intímna večere len v dvojici, potom rýchlo, jednoducho, lacno aj pekne - a hlavne s láskou - môžete navariť aj doma. Napríklad podľa nápadov Martiny Wolfovej.
Predjedlo: Miláčik croissant
Snímky: Petr Topič/MAFRA
Potrebujete:
1 lístkové cesto (najlepšie však cesto na croissant)
6 plátkov šunky
4 plátky tvrdého plátkového syra
Postup:
Cesto vyvaľkáme, položíme na špeciálnu tácku na croissant (viď foto vo fotogalérii). Kto nemá špeciálnu tácku, krája rovnaké diely radielkom. Rozprestrieme plátky šunky a potom syra, všetko prejdeme valčekom po celej ploche, čím vďaka špeciálnej tácke cesto rozrežeme na rovnaké diely. Cesto zrolujeme ku špičke. Položíme na silikónovú podložku, alebo plech, potrieme vajíčkom, posypeme rascou a pečieme v rúre cca 15 min na 190 stupňov.
Hlavné jedlo: Srdiečkové cestoviny s tuniakom a sušenými paradajkami
Potrebujete:
1 sáčok cestovín v tvare srdiečka
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
nakrájané sušené paradajky v oleji - množstvo podľa chuti
čerstvú bazalku
Postup:
Cestoviny uvaríme v site na servírovanie, cca 16 minút. Po scedení ich dáme do misky, pridáme tuniakovú konzervu, nakrájané sušené paradajky a čerstvú bazalku. Všetko opatrne premiešame, servírujeme na tanier a posypeme parmezánom alebo pecorinom.
Dezert: Čokoládová bomba
Potrebujete:
10 dkg Hery
10 dkg čokolády na varenie
10 dkg hladkej múky
8 dkg krupicového cukru
pol prášku do pečiva
3 vajcia
Postup:
V kanvičke (či miske) určenej do mikrovlnky rozohrejeme Heru a čokoládu a pridáme ostatné prísady. Zmiešame a pečieme v mikrovlnnej rúre 5 až 6 minút na 650 W.
StoryEditor
Valentínska večera pre dvoch. Rýchlo, lacno a s láskou
Miláčik croissant či srdiečkové cestoviny. Inšpirujte sa našimi receptmi.