Michal Konrád je jedným z najznámejších šéfkuchárov na Slovensku. Ako kuchár začínal v ružinovskej pizzerii a vo vinárni na Námestí SNP. Vareniu sa venoval v Londýne aj na Cypre. Po rokoch strávených v zahraničí nakoniec zakotvil v bratislavskej reštaurácie Fou Zoo, kde pracoval a tvoril deväť rokov.
Aktuálne sa venuje streetfoodovému projektu Bao Brothers, ktorý vymenil za Fou Zoo, ako však sám hovorí "odchod neľutuje". V rozhovore pre HN nám prezradil, ako vyzerá jeho podnikanie v aktuálnej koronakríze, prečo sa postavili proti rozvozu jedál, aj ktoré prevádzky sú podľa neho najohrozenejšie:
Po odchode z Fou Zoo ste spustili vlastný streetfoodový projekt Bao Brothers. Ako to s ním vyzerá teraz v rámci koronakrízy?
Na máj sme mali naplánované, že sa pustíme aj do podnikania v rámci kamennej prevádzky, vzhľadom na okolnosti sme sa však k tomu nedostali. Čo sa týka streefoodu, sme v takom stave hibernácie a nič sa nedeje. Po vzájomnej dohode a v rámci bezpečnosti sme sa dohodli, že do rozvozu nejdeme, takže oddychujeme a sme doma.
Takže ste od rozvozu upustili najmä kvôli bezpečnosti?
Aj kvôli tomu, okrem toho každý z nás má rodičov v rizikovom veku, preto sme nechceli to riziko podstupovať. Museli by sme chodiť do obchodu po tovar, roznášať, stretávať sa s rôznymi ľuďmi.
Bolo to pre nás riziko, ktoré sme sa rozhodli eliminovať. To bol j...
Zostáva vám 85% na dočítanie.