StoryEditor

Nová reštaurácia v Bratislave ponúka hrebene z kohúta aj kačacie jazyky. Zákazníci sú nadšení, tvrdí známy šéfkuchár

26.01.2019, 10:40
Pozrite si v HNtelevízii archívny rozhovor so známym šéfkuchárom reštaurácie Globo Braňom Križanom.

Braňo Križan bol ešte donedávna šéfkuchárom v bratislavskom hoteli Matyšák. Aktuálne pôsobí v reštaurácii Globo, ktorá patrí rovnako do portfólia firiem podnikateľa Petra Matyšáka. 

"Otvorili sme až v októbri, sme na trhu asi štyri mesiace. Rešaturácia sa hodnotí až po roku. Začiatky však boli ťažké, máme veľký problém s personálom, len ťažko sa dajú nájsť ľudia, ktorí chcú makať," tvrdí známy šéfkuchár. 

"Chceme, aby bola naša reštaurácia iná, chceme, aby u nás mali zákazníci zážitok. Na Slovensku je pár veľmi dobrých reštaurácií a sú porovnateľné s viedenskými alebo pražskými podnikmi. Práca v gastronómii je však veľmi náročná." 

Križan vymýšľa nové postupy a skúša variť z neznámych surovín. "Na lístku máme kohútie hrebene, raky, kačacie jazyky. Ľudia nám hovoria, že to ešte nejedli, no chcú to ochutnať. Napríklad kohútie hrebene sú veľmi zaujímavé." 

Sú Slováci vôbec pripravení na fine dining? "Myslím si, že nie sme. Je ale super, že veľa ľudí je zvedavých, prídu sa pozrieť, ochutnať. Je úžasné, keď človek skúsi a chce sa vrátiť. No musíme pre nich vymýšľať stále niečo nové. Náš tím musí byť namakaný, zohraný, veľa vecí dokončujeme priamo pred hosťami."

Pozrite si vo videu vyššie rozhovor so známym šéfkuchárom Braňom Križanom o novej reštaurácii, zážitkovej kuchyni, michelinských inšpektoroch aj preferenciách Slovákov. 

01 - Modified: 2024-08-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchár Ram Yadav tu našiel nový domov, lásku a prácu snov: Bryndza a jazyk boli výzvou už od začiatku 02 - Modified: 2024-04-18 10:26:29 - Feat.: - Title: Nekompromisný šéfkuchár Martin Novák: Ja idem vždy na 130 percent, doma používam vegetu 03 - Modified: 2023-12-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Martin Valovič zo Šimák Zámok Pezinok: Od pomocného kuchára k šéfkuchárovi svetových hviezd 04 - Modified: 2023-10-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Opustil michelinskú kuchyňu a usadil sa v Zlatých Moravciach: Varím z obyčajných surovín v luxusnej kvalite 05 - Modified: 2023-06-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Ľudia sú v jedle rozmaznaní. Naše babičky prežili zimu s kyslou kapustou a zemiakmi, odkazuje šéfkuchár
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 16:01