StoryEditor

Tri body, záchrana, ale aj zdvihnutý varovný prst

18.05.2014, 12:04

Štyri pekné góly, množstvo ďalších šancí, výrazná strelecká prevaha, ale aj výborné Lacové zákroky. Súboj proti Taliansku ukázal krajšiu, ale aj krivšiu tvár nášho hokeja.
Na Talianov sme doslova vyleteli a brankára Bellissima sme v prvej tretine zasypali 22 strelami. Presne takto sa má proti slabším tímom hrať. Bohužiaľ, z veľkej prevahy sme vyťažili len jeden gól. A postupne sme si zo zápasu spravili menšiu drámu.
Opäť sme mali problém s premieňaním šancí. Štyri góly nám na víťazstvo stačili, ale príliš sa na ne napracujeme. Najlepšie to vystihol po zápase Tomáš Tatar, ktorý išiel dnes na talianskeho brankára trikrát sám a na margo svojho nepremeneného trestného strieľania vyhlásil „vymýšľal som somariny“.  V takomto zápase a najmä pri takejto streleckej prevahe jednoducho musíme dať súperovi aspoň šesť či sedem gólov a v pokoji ho dohrať.

To sa nám však nepodarilo a Taliani hrýzli až do konca. Stačí si spomenúť na opäť neuveriteľné zákroky Jána Laca pri ich šanciach. Štatistiky nemá naša jednotka najlepšie, ale ak sa bude robiť zostrih najlepších desiatich zákrokov zo šampionátu, minimálne trikrát tam bude aj Laco. A súperovi sme to dovolili našimi (už to hovoríme po každom zápase) zbytočnými vylúčeniami. Desať minút v oslabení je proti akémukoľvek mužstvu veľký luxus. A nepoteší ani fakt, že Taliani dnes hrali svoje presilovky zle, keď nevyužili ani atypickú presilovku 6 na 3, pri ktorej bol ešte jeden náš brániaci hráč bez hokejky.

Tu sa musím pristaviť pri dvoch veľkých nádejách slovenského hokeja. Z Martina Marinčina môže vyrásť veľká opora obrany. Je tu však jedno veľké ALE. Šesť zápasov a šesť vylúčení? Z toho päť za zákrok hokejkou? Marinčin musí svoju hokejku udržať na uzde. Že to vie, dokázal v NHL, keď ho v tejto sezóne počas 44 zápasov vylúčili len osemkrát. Užitočnejší je na ľade.
Ešte väčší potenciál má Martin Réway. Ofenzívne je na tom výborne, perfektne číta hru a svojimi ťahmi vie prekvapiť súperov, občas aj spoluhráčov. Väčším problémom však je jeho hra v o vlastnom obrannom pásme. Už viackrát stratil svojim laxnejším prístupom puk a v Minsku padol po takejto jeho chybe aj gól. Aj proti Talianom jeho strata znamenala veľké nebezpečenstvo pre Laca. Toto tréneri nevidia radi.

Ak si to zhrnieme, dosiahli sme dôležité víťazstvo. A je jedno, že „len“ proti Talianom. Potrebujeme však ešte jedno. Aj keď výkon proti Talianom bol zrejme náš najlepší v Minsku, jeho zopakovanie nám nemusí proti Dánom stačiť.

01 - Modified: 2006-05-21 19:29:06 - Feat.: 0 - Title: Českú kampaň okorenil pästný súboj
01 - Modified: 2014-06-24 18:51:29 - Feat.: - Title: Angličania získali na majstrovstvách jediný bod. A cestujú domov 02 - Modified: 2014-05-25 22:43:17 - Feat.: - Title: Rusi sú majstri sveta, Fínom sa pomstili za olympiádu 03 - Modified: 2014-05-25 16:06:30 - Feat.: - Title: Česi nestačili na Švédov, bronz si odviezli tri korunky 04 - Modified: 2014-05-24 18:12:34 - Feat.: - Title: Česi nedali ani gól. Fíni budú bojovať o zlato s Rusmi 05 - Modified: 2014-05-20 20:36:15 - Feat.: - Title: Vůjteka Ostrava láka. Slovensko doplatilo na neskúsenosť
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. september 2024 22:18