Toto by ste mali pamätať pri konzumácii zdravého nízkotučného mäsa:
1. Nakupujte v lahôdkach. Kupujte si grilované kura alebo plátky chudého hovädzieho, šunky a morčacieho mäsa.
2. Aby ste obmedzili príjem nasýtených tukov, kupujte len veľmi chudé hovädzie, bravčové a jahňacie mäso. Pred tepelnou úpravou odstráňte z mäsa tuk.
3. Zbavte mäso čo najviac tuku. Keď opražíte mleté hovädzie alebo morčacie mäso, nechajte ho odkvapkať v sitku a pred pridaním do omáčky na špagety ho opláchnite horúcou vodou.
4. V rýchlom občerstvení si hamburger nechajte servírovať samostatne (nie v žemli). Najskôr ho vložte medzi niekoľko papierových obrúskov a vytlačte z neho tuk. Takto odtučnený hamburger potom vložte do žemle a máte jedlo s nízkym obsahom tukov.
5. Mäso konzumujte ako prílohu. Pridávajte chudé kúsky mäsa do omáčky k špagetám, vo woku pripravte malý kúsok steaku s veľkým množstvom zeleniny alebo si dajte ryžu s trochou nakrájaného chudého bravčového mäsa.