Galadriel zo seriálu Rings of PowerPrime Video
StoryEditor

Hrozí Rings of Power definitívne zrušenie od Amazonu? Najdrahší sériál histórie je veľký prepadák, ktorý nikto nechce pozerať

Miroslav Kamody11.09.2024., 10:30h

Najdrahší seriál v histórii kinematografie takmer nikoho nezaujíma. Čo sa s ním stane?

Lajkuj Brainee.sk na

Amazon má hlavu v smútku. So spin-offom k Pánovi Prsteňov s názvom Rings of Power to rozhodne nevyzerá dobre. Ako píše portál Joe, v hre je aj možnosť zrušenia pre slabú sledovanosť. 

Napriek miernemu kritickému oživeniu v druhej sérii, ktorú si vyslúžil po vlažne prijatej prvej, to so seriálom ide dolu vodou (aj keď je nutné dodať, že z novej série sme zatiaľ videli len tri epizódy). Dejovo ide o prequel k Pánovi Prsteňov, ktorého knižnú predlohu napísal J. R. R. Tolkien a rozpráva príbeh voľne založený na Druhom veku Stredozeme.

image

VIDEO Nový príbeh zo sveta Pána Prsteňov sa predstavuje v prvom traileri. Animovaná Vojna Rohirov vyzerá fantasticky

Ohromný rozpočet

Mnohí chválili druhú sériu a opisovali ju ako návrat k pôvodnej filmovej trilógii Pán prsteňov, najmä v súvislosti s tým, ako vyzerá, ale veľa divákov kritizovalo dialógy a nedostatok drámy v seriáli. S polarizáciou fanúšikov prvej série sa zdá, že záujem o spin-off klesá, pričom skupiny naznačujú, že seriál sa príliš vzdialil od svojich pôvodných koreňov, ktoré položil Tolkien.

Teraz, s hodnoteniami, ktoré v konečnom dôsledku stelesňujú ostrú gilotínu filmového priemyslu, ktorá dokáže ukončiť seriál jedným ťahom, Prstene moci vyzerajú, že by mohli byť čoskoro minulosťou. Akonáhle sa nízke hodnotenia skombinujú s vysokým rozpočtom, je to takmer zaručený koniec.

A najväčším problémom je, že druhá séria seriálu stále šialených 634 miliónov eur, čo je na televíznu šou skutočne extrémne vysoká suma. Deadline oznámil, že podľa Samba TV, ktorá sleduje čísla streamovania, došlo k masívnemu poklesu sledovanosti od 1. do 2. série.

Hrozivé čísla

Údaje ukazujú, že iba polovica ľudí, ktorí si naladili premiérovú epizódu prvej série, sledovala aj druhú. Na rozdiel od iných populárnych relácií, ako je Game of Thrones , ktoré zaznamenali nárast publika v úvodnej epizóde každej sezóny, Rings of Power urobili pravý opak, pričom väčšina divákov sa ani len nezdržala, aby dokončila sledovanie celej série.

image

Tolkienov Pán Prsteňov navždy zmenil fantasy žáner. Ohromujúci boj dobra so zlom oslavuje 70. výročie od vydania prvej knihy

The Hollywood Reporter potvrdil, že iba 37 percent divákov, ktorí začali prvú sériu, sa nikdy nedostalo do konca, čo je v konečnom dôsledku jasným ukazovateľom, že projekt nenaplnil očakávania divákov. Vzhľadom na to, že čísla nevyzerajú pre štúdio sľubne, bude sa musieť čoskoro rozhodnúť, či má projekt ešte nejakú perspektívu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. september 2024 15:01