SimpsonovciFacebook/The Simpsons
StoryEditor

Simpsonovci končia. Obľúbená mobilná hra vypne už čoskoro servery, ľudia, ktorí do nej naliali peniaze, zúria

Antiyoutuber03.10.2024., 09:00h

Populárna mobilná hra The Simpsons: Tapped Out hlási koniec svojho pôsobenia. Americká firma Electronic Arts oznámila, že po dvanástich rokoch bude hra čoskoro odstránená zo všetkých obchodov. Hráčom tak zostáva posledných pár mesiacov, kedy sa môžu vydať do animovaného mesta Springfield.

Lajkuj Brainee.sk na

Oficiálny facebookový účet hry The Simpsons: Tapped Out na svojom profile oznámil, že hra končí. Obľúbená mobilná hra, v ktorej si hráči mohli stavať vlastné mesto Springfield, bude po dvanástich rokoch zrušená. Čo však fanúšikov veľmi prekvapilo, je to, že nebol uvedený dôvod tohto kroku, píše portál Antiyoutuber.

Hra mala údajne vysoké tržby a tešila sa veľkej obľube medzi hráčmi. Dostupná bude v obchodoch s aplikáciami do 31. októbra tohto roku, kedy bude odstránená. Hrateľná bude ešte do 24. januára 2025, kedy dôjde k vypnutiu serverov.

image

Predpovedali Simpsonovci náhradu za prezidenta Bidena? Už pred rokmi ukázali prvú ženu v úrade, vyjadril sa aj tvorca seriálu

Stovky milovaných postáv

„Rozhodnutie ukončiť našu dvanásťročnú cestu je emotívne. Spoločne s našimi partnermi v The Simpsons a The Walt Disney company sme radi, že sme mohli túto hru vám, fanúšikom, priniesť a pozrieť sa, ako ste si každý postavili svoje vlastné milované verzie Springfieldu. Bola to pozoruhodná cesta,“ napísali vo svojom vyhlásení na Facebooku.

Za dvanásť rokov fungovania hry prišli s viac ako tristo aktualizáciami a 831 postavami. Hoci je hra stále dostupná, jej vývojári už znemožnili akékoľvek nákupy v nej. „Keď sa naša cesta chýli ku koncu, vyslovujeme úprimné vďaka vám, hráčom, ktorí ste to všetko umožnili,“ zakončujú svoje vyjadrenia.

Ľútosť aj kritika

Množstvo ľudí na sieťach vyjadruje svoju ľútosť nad tým, že hra končí. Ozýva sa však aj mnoho tých, ktorí firmu Electronic Arts (EA) kritizujú. „To je dôvod, prečo nikdy nepoužívam skutočné peniaze na nákup vecí do mobilných hier. Do hry môžete investovať doslova stovky, ak nie tisíce dolárov a oni si to môžu zobrať len tak. V podstate povedali:,vďaka za peniaze, majte sa‘,“ komentuje pod vyjadrením hry jeden z ľudí na Facebooku. 

„Je mi tak smutno. Toto je jediná hra na mobile, ktorú hrám. Táto komunita je taká milá a seriál stále beží, tak prečo končiť hru? Je toho ešte veľa, čo treba urobiť,“ píše ďalší. Ľudia nechápu rozhodnutie hru zrušiť. Na internete dokonca vznikajú rôzne petície, ktoré sa usilujú o jej zachovanie. Jednu takú už podpísalo vyše štrnásť tisíc ľudí.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. október 2024 16:22