Záber z druhej série seriálu House of the DragonHBO
StoryEditor

VIDEO Druhá séria House of the Dragon dostala brutálne trailery. Ktorú stranu v krvavej vojne plnej drakov si vyberieš?

Miroslav Kamody23.03.2024., 14:30h

Napätie vo Westerose vrcholí a svet sa pripravuje na krvavý tanec drakov. Druhá séria populárneho seriálu je za rohom.

Lajkuj Brainee.sk na

HBO zverejnilo nové trailery pre očakávanú druhú sériu seriálu House of the Dragon. Dej, ktorý je zasadený približne 150 rokov pred udalosťami Game of Thrones, sa začne poriadne zamotávať a rody sa proti sebe postavia v epickej vojne plnej drakov. A rovnako ako samotné postavy, aj HBO chce, aby si si vybral svoju stranu - si tím Green alebo Black?

Presne tak sú koncipované aj samotné trailery, ktoré ukazujú obe perspektívy a naznačujú, že občianska vojna vo vládnucej rodine Targaryenovcov dospeje do bodu, z ktorého už niet návratu. Okrem toho ukážky oznámili aj oficiálnu premiéru, ktorá je naplánovaná už na 16. júna.

Dva svety

Na jednej strane máme Team Black, ktorý podporuje Rhaenyru, a Team Green, ktorý podporuje Alicent Hightower a jej syna Aegona. Diváci aj kritici zbožňovali prvú sériu seriálu so skóre 93 percent na Rotten Tomatoes a ôsmimi nomináciami na cenu Emmy.

Séria je založená na knihe Oheň a krv z roku 2018 od Georgea R. R. Martina. Kniha Princezná a kráľovná z roku 2013 sa zamerala výlučne na tradíciu tanca drakov, čo je názov pre občiansku vojnu Targaryenov medzi Rhaenyrou a jej nevlastným bratom Aegonom.

Boj o moc

Prvá sezóna seriálu sa zaoberala bojom o moc v rámci rodiny, počnúc zameraním sa na konflikt medzi bratmi Viserysom a Daemonom a končiac bojom o moc medzi Viseryho prvorodenou dcérou Rhaenyrou a jeho druhou manželkou Alicent Hightower.

Obsadenie (z tých, ktorí prežili prvú sériu plnú vrážd) činí hercov, ako Emma D‘Arcy, Matt Smith, Olivia Cooke, Rhys Ifans a Steve Touissant. K osadenstvu sa pripája Gayle Rankin. Už teraz sa nevieme dočkať, aké zvraty si pre nás tvorcovia v novej sérii pripravili.

ANKETA
Tešíš sa na druhú sériu House of the Dragon?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:54