Takto by vyzeral filmový Harry Potter z 50. rokov minulého storočiaFacebook/Abandoned Films
StoryEditor

VIDEO Ako by vyzeral filmový Harry Potter v 50. rokoch minulého storočia? Táto ukážka od umelej inteligencie vyráža dych

Miroslav Kamody02.10.2024., 10:00h

Umelá inteligencia ukázala, ako by vyzeral staromódny filmový Harry Potter. A výsledok je úžasný!

Lajkuj Brainee.sk na

Filmové spracovanie Harryho Pottera milujú stovky miliónov ľudí po celom svete. Pri oznámení seriálovej verzie preto mnohí dvíhali obočie a niektorí dokonca tvrdili, že projekt budú bojkotovať. Treba sa však na veci pozrieť triezvo a priznať si, že od piateho filmu to s kvalitou a zobrazením kľúčových momentov z kníh išlo dolu vodou - aj keď ich zbožňujeme.

Seriálový Harry Potter môže tieto chyby napraviť, aj keď je jasné, že noví herci a tvorcovia budú stáť pred neľahkou úlohou - uspokojiť verných fanúšikov. Nová generácia si ho však bezpochyby zamiluje a filmy, na ktorých sme vyrastali, budú vnímať ako staré.

Pohľad do minulosti

Na YouTube kanále s názvom Abandoned Films sa objavil trailer pre úplne inú verziu Harryho Pottera. Vytvorila ho umelá inteligencia a ukazuje, ako by mohol vyzerať, keby vznikol ako veľký hollywoodsky film v 50. rokoch minulého storočia. To samozrejme nebolo možné - autorka J. K. Rowlingová vydala prvú knihu v roku 1997.

image

KVÍZ Lúčime sa s prísnou Minervou McGonagallovou. Otestuj sa v našom kvíze, ako dobre poznáš zaklínadlá z Harryho Pottera

Aj napriek tomu je mimoriadne zaujímavé sledovať, ako dokázala umelá inteligencia preniesť čarodejnícky svet do zlatej hollywoodskej éry, keď sme o počítačových efektoch mohli iba snívať.

ANKETA
Ako sa ti páči tento AI trailer na Harryho Pottera?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. október 2024 11:15