Hermiona, Harry a RonWarner Bros.
StoryEditor

Hľadá sa nový Harry, Ron a Hermiona. HBO spustilo otvorený kasting na seriálovú verziu Harryho Pottera

Miroslav Kamody10.09.2024., 12:30h

Podarí sa tvorcom opäť vybrať dokonalých hercov na stvárnenie ikonických postáv?

Lajkuj Brainee.sk na

Tvorba seriálového spracovania Harryho Pottera je v plnom prúde. Potvrdzuje to aj HBO, ktoré oficiálne začalo hľadať nových predstaviteľov ústrednej trojice - Harryho, Rona a Hermiony, upozornil portál Unilad.

Očakáva sa, že prvú sériu by sme mohli vidieť niekedy v roku 2026, pričom sa očakáva, že celý seriál sa bude nakrúcať dlhých desať rokov. Každá séria by sa mala zaoberať jednou zo siedmich kníh J. K. Rowlingovej. 

image

Američanov šokuje Harry Potter. Tieto veci z filmov považovali za magické, v Británii sú pritom bežné a je to realita

Čo kniha, to jedna séria

Novinky o vzniku seriálu boli potvrdené minulý rok na prezentácii Warner Bros. Discovery, pričom predseda predstavenstva a generálny riaditeľ HBO & Max Content Casey Bloys povedal: „Sme radi, že môžeme divákom poskytnúť príležitosť objaviť Rokfort úplne novým spôsobom. Harry Potter je kultúrny fenomén a je jasné, že existuje trvalá láska a smäd po čarodejníckom svete.”

„V spolupráci s televíziou Warner Bros. a J. K. Rowlingovou sa táto nová séria Max Original ponorí hlboko do každej z ikonických kníh, ktoré si fanúšikovia užili po všetky tie roky.” Aj keď o seriálovom reštarte nateraz vieme len málo, oficiálna instagramová stránka pred niekoľkými hodinami zverejnila otvorený kasting.

V ňom budú tvorcovia hľadať deti vo veku od 9 do 11 rokov na konkurz na úlohy Harryho Pottera, Hermiony Grangerovej a Rona Weasleyho. Vo výzve sa uvádza, že deti musia mať bydlisko v Spojenom kráľovstve alebo Írsku, pričom v apríli 2025 musia mať 9-11 rokov, čo pravdepodobne naznačuje, že v tomto čase sa očakáva začiatok nakrúcania.

Chcú ísť rovnakou cestou

Rozhodnutie HBO uskutočniť otvorený casting odzrkadľuje predchádzajúci proces kastingu pre pôvodné filmy o Harrym Potterovi. Obaja, Rupert Grint a Emma Watson, ktorí hrali Rona a Hermionu, boli objavení prostredníctvom otvorených kastingov.

Rozhodnutie štúdia ísť touto cestou pravdepodobne znamená, že dúfajú, že nájdu rovnaký náhodný jackpot ako pred 20 rokmi s Grintom, Watsonom a Danielom Radcliffom. Generálny riaditeľ Warner Bros. Discovery David Zaslav začiatkom tohto roka potvrdil, že relácia má vyjsť na streamovacej platforme Max v roku 2026.

„Obe strany sú nadšené, že znovu rozbehli túto franšízu,” povedal Zaslav na stretnutí spoločnosti Warner Bros. Discovery týkajúcej sa zisku za 4. štvrťrok. „Naše rozhovory boli skvelé a nemohli sme byť viac nadšení z toho, čo je pred nami. Nemôžeme sa dočkať, až budeme na Max zdieľať desaťročie nových príbehov s fanúšikmi z celého sveta.”

image

VIDEO Slovák pomocou umelej inteligencie predaboval scény z obľúbeného Harryho Pottera. Harry Humenčan je hitom internetu

Rowlingová sa teší na seriál

Rowlingová medzitým vo vyhlásení z roku 2023 zverejnenom spolu s oznámením seriálu uviedla, že sa teší na preskúmanie „hĺbky a detailov“ svojich kníh v „dlhom televíznom seriáli“.

„Záväzok Maxu zachovať integritu mojich kníh je pre mňa dôležitý a teším sa, že budem súčasťou tejto novej adaptácie, ktorá umožní takú hĺbku a detaily, aké poskytuje len televízia s dlhým formátom,“ dodala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. september 2024 15:36