DEADPOOL & WOLVERINE.20th Century Studios/marvel Stud/Courtesy Of 20th Century Studios
StoryEditor

Deadpool a Wolverine sa rútia do kín. Objaví sa aj Taylor Swift a prečo Ryan Reynolds nedostal za prvý film zaplatené?

Miroslav Kamody19.07.2024., 14:00h

Najočakávanejší komiksový film tohto roka sa rúti do kín. Čo všetko prinesie?

Lajkuj Brainee.sk na

Už o pár dní (konkrétne 25. júla) dorazí do slovenských kín najnovšia komiksovka s Deadpoolom. Tretia časť je o to výnimočnejšia, že je oficiálne prvou, ktorá patrí už do prepojeného filmového a seriálového univerza od Marvelu (MCU - Marvel Cinematic Universe), zároveň sa do nej vracia aj Hugh Jackman ako Wolverine.

Do MCU cez TVA

Ako sa píše v oficiálnej synopse filmu, šesť rokov po udalostiach z filmu Deadpool 2 (2018) žije Wade Wilson pokojným životom, pretože časy žoldniera Deadpoola nechal za sebou, až kým ho Úrad pre časové odchýlky (TVA, ktorá hrala hlavnú úlohu v Lokim) - byrokratická organizácia, ktorá existuje mimo času a priestoru a monitoruje časovú os - nevtiahne do novej misie.

Keďže jeho domovský vesmír čelí existenčnej hrozbe, Wilson sa neochotne pridá k ešte neochotnejšiemu Wolverinovi na misii, ktorá zmení dejiny celého MCU. Už prvé trailery sa postarali o hotové šialenstvo, zároveň však potvrdili, že dvojica sa nebude mať príliš v láske.

Nebudú chýbať nadupané hlášky, Wolverine má konečne svoj slávny žltý oblek a už v traileroch nadáva podobne ako tvoj starý otec po piatom „poldecku”. Hlavnou záporáčkou filmu bude Cassandra Nova, diabolské dvojča Profesora Xaviera, ktorá má rovnaké schopnosti ako on. 

image

VIDEO Joker je späť. Muzikálové pokračovanie oscarového filmu vyzerá brutálne, trailer ukazuje aj Lady Gaga ako Harley Quinn

Návrat starých známych

Okrem Ryana Reynoldsa a Hugha Jackmana sa vo filme predstavia Morena Baccarin, Brianna Hildebrand, Matthew Macfadyen, Emma Corrin, Shioli Kutsuna, Karan Soni, Leslie Uggams a Jennifer Garner.

Z ukážok je jasné, že budeme skrz TVA cestovať naprieč rôznymi časovými rovinami a uvidíme aj niektoré z najznámejších scén MCU, ktoré doplní známa červeno-žltá dvojica. Vracajú sa aj niektorí herci z pôvodných X-Menov (Sabretooth, Elektra, Pyro, Deathstrike, Azazel, Toad, Callisto) a objaviť by sa mali aj postavy z iných starších komiksových filmov.

Okrem toho by sme mali vidieť aj armádu Deadpoolových variantov - medzi potvrdenými je napríklad Cowboy Deadpool, Dogpool (do tejto úlohy tvorcovia obsadili Peggy, ktorá získala titul Najškaredší pes Británie) či Lady Deadpool. Práve o nej sa na internete vedú veľké dohady.

Uvidíme Taylor Swift?

Z traileru vieme, že pôjde o blondínku, pričom už dlho sa šušká, že ju mohla stvárniť buď žena Ryana Reynoldsa - Blake Lively, alebo jej veľmi dobrá kamarátka Taylor Swift. Fanúšikovia preto šalejú, k čomu prispel aj trailer s odhalenou postavou bez tváre.

V redakcii však vsádzame na inú fanúšikovskú voľbu, a to, že tvorcovia sa s divákmi iba hrajú a v skutočnosti bude mať Lady Deadpool tvár Ryana Reynoldsa, ktorá bude upravená tak, aby vyzerala viac žensky. Išlo by tak o dokonalý výsmech všetkým internetovým dohadom.

Zároveň treba pripomenúť, že šialenstvo okolo tretieho pokračovania s ikonickým predstaviteľom Wolverina a začlenením do MCU by tu nebolo, keby sa na samom začiatku herec Ryan Reynolds neobetoval. Len málokto totiž prvého filmu veril - na čele so samotným štúdiom.

image

Amfiteátre so sebou prinášajú atmosféru aj filmy zdarma. Pozri si zoznam top letných kín v Bratislave

Nikto mu neveril

Na projekte začal pracovať pred dvomi desaťročiami, pričom prvých desať trvalo všetkých presvedčiť, aby sa do projektu pustili, priznal v rozhovore pre The New York Times. Štúdio mu nakoniec dalo malý rozpočet, kvôli ktorému nemohli natočiť veľkú akčnú scénu na konci prvého filmu. A tak do filmu zakomponovali, že si zbrane zabudol v taxíku.

V istom momente sa vzdal honoráru za film, aby mohol projekt financovať. „Nedovolili mojim spoluscenáristom Rhettovi Reesovi a Paulovi Wernickovi byť na nakrúcaní, tak som zobral peniaze, odišiel a zaplatil im, aby boli so mnou na nakrúcaní, aby sme mohli vytvoriť de ​​facto miestnosť pre spisovateľov.”

Rozpočet filmu bol len 58 miliónov, no nakoniec dokázal v kinách po celom svete zarobiť viac ako 780 miliónov. Za zmienku stojí, že aj keď herec nedostal za postavu zaplatené, bol zároveň aj producentom, takže bez peňazí rozhodne neskončil. 

Aj napriek tomu je jasné, že keby sa neobetoval, o necelých 10 rokov neskôr by sme tu nemali tretí film, do ktorého fanúšikovia komiksového žánru vkladajú obrovské nádeje na vzkriesenie komiksového žánru. Zostáva už len dúfať, že sa mu to podarí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. september 2024 12:18