Záber z filmu Anyone But YouColumbia Pictures
StoryEditor

Čo sa stane, ak sa herec pri nakrúcaní milostnej scény vzruší? Koordinátorka intimity odhaľuje tajomstvá zo zákulisia

Miroslav Kamody11.07.2024., 10:00h

Vo výsledku si diváci scénu pri sledovaní užijú, pre hercov to však rozhodne nie je prechádza ružovou záhradou.

Lajkuj Brainee.sk na

Erotické scény vo filmoch môžu byť dosť odvážne pre diváka poriadne horúce - samozrejme za predpokladu, že sú správne natočené. Rozmýšľal si však niekedy nad tým, ako sa pri ich nakrúcaní cítia samotní herci?

Ako píše portál LadBible, keď je scéna vierohodná, je úplne prirodzené, že sa niekto cíti vzrušený, a to najmä tým, že doslova predstiera, že robí čin s rovnako príťažlivou herečkou či hercom. Takéto vzrušenie v miestnosti plnej ľudí na čele s režisérom však rozhodne nie je profesionálne. 

image

VIDEO Najočakávanejšie slovenské filmy sa naplno predstavujú. Pozri si nové ukážky na film o Černákovi aj Lóve 2

Koordinátori intimity

A preto je nutné prijať určité opatrenia, aby sa „vojak udržal v úkryte”. Na každej nakrúcaní, ktoré obsahuje erotickú scénu, je prítomný koordinátor intimity, aby sa uistil, že herci rozumejú tomu, čo sa chystajú urobiť, a cítili sa pri hraní pohodlne.

Portál Backstage vysvetlil, že herci majú na sebe špeciálne odevy, niečo ako prikrývky či celotelový make-up, ktorý následne chráni určité časti tela pred kamerou a zabraňuje kontaktu medzi pohlavnými orgánmi, čo je v kontraktoch vždy prísne zakázané. Ak sa však muž vzruší, nemusia fungovať naplno.

Alicia Rodis, ktorá je koordinátorkou intimity, pre Backstage vysvetlila: „Vezmeme chránič, otvoríme ho a vložíme pod neho silikónový chránič, aby sa každý stal bábikou Barbie.“ Narážala tak na to, že tieto Bábiky nemajú žiadne pohlavné orgány.

image

Intimita

Dreamstime

Stáva sa to

Aj keď muži majú tendenciu nosiť „ponožky“, nie je to práve najlepšia vec, aby sa predišlo vzrušeniu, pretože sú mäkké a vyrobené z látky. Bolo by teda zrejmé, ak by sa chlap takpovediac „vzrušil“.

V rozhovore pre Business Insider David Thackery vysvetlil, že kvôli myšlienkovému postoju pri natáčaní týchto typov scén sa to určite niekedy stane. A áno, naozaj sa to stáva.

V týchto prípadoch sa produkcia zastaví a Thackery vysvetlil: „Len skutočne jasne hovoríme, že je to normálne a že najhoršia vec, ktorú môžete urobiť, je pokračovať, takže tomu hovoríme časový limit. Dajte im päť minút, potom prídem a prihlásim sa... Potom sa do toho vrátime, keď budú pripravení.“

image

Mýlia si ju s ošetrovateľkou. Taký je vzťah blond krásky a muža na vozíku

Pokračoval, že keď je herec pripravený pokračovať v natáčaní, štáb sa môže rozhodnúť, že pri nakrúcaní zavolá „time-out”, ak zaznamená vzrušenie. Povedal, že je to úplne normálna súčasť natáčania sexuálnych scén a nechce, aby sa niekto cítil trápne alebo mal pocit, že urobil niečo zlé.

Zmena pravidiel

Namiesto toho povedal: „Najhoršia vec, ktorú môžeme urobiť, je zízať alebo urobiť z toho obrovský obchod. Poviem to aj štábu, aby som si bol istý, že vedia, aká scéna sa natáča, aká nahota bude vidieť. Nechcete, aby boli prekvapení.”

Ďalšou správou je, že Screen Actors Guild údajne musel zmeniť svoje pravidlá týkajúce sa koordinátorov intimity po tom, čo boli zdieľané podrobnosti o kontroverzných sexuálnych scénach. Podľa webu Deadline by mohli byť koordinátori pre intimitu odvolaní, ak nebudú o svojej práci zachovávať diskrétnosť.

Opatrenie prichádza po tom, čo podrobnosti o určitých scénach v snímke Miller‘s Girl s Jennou Ortegovou a Martinom Freemanom v hlavných úlohách prediskutoval s novinármi koordinátor intimity. Ten očividne zabudol, že súčasťou jeho práce je aj diskrétnosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. august 2024 17:16