Aké fetiše kraľujú v Európe?Unsplash/Artem Labunsky
StoryEditor

Erotické fetiše naprieč Európu. Ľudia si ulietavajú na poriadnych bizarnostiach, pri pohľade na Slovensko nebudeš chápať

Miroslav Kamody27.05.2024., 11:30h

Hociktoré sú tak zvláštne, že si zaslúžia niekoľko vysvetľujúcich slov. Ďalšie sú celkom nové, no prekvapujúce nie sú, pretože na ne trendy upozorňovali. Sexuálne fetiše križujú Európou, každá krajina má však svojho favorita. Ako dopadlo Slovensko a susedné krajiny?

Lajkuj Brainee.sk na

Do svojráznej mapy rozkreslila európske krajiny erotická internetová platforma Clips4Sale. Tá už vypustila predpoveď, že tento rok z globálneho hľadiska ovládne fetiš obrích žien, teraz však preskúmala aktuálnu európsku fetišistickú situáciu. Hlási najprv, že celkovo ju spája oveľa väčšia záľuba tunajších mužov v submisivite, k podriadeným rolám sa so svojim internetovým vyhľadávaním priznávajú o 40 percent viac ako páni v Severnej Amerike.

Ako píše Honza Srp z portálu iDnes, korešponduje to s preferenciami európskych žien, z ktorých dáva prednosť dominantnejšej úlohe 43 percent. A to je o takmer dvakrát viac ako v prípade amerických dám. Inak sa však v jednotlivých európskych krajinách obľúbené fetiše líšia. ​

image

FOTO Streamerka sa identifikuje ako pes. Šteká, ciká vonku a spí v pelechu, ľudia na internete ju milujú

Nohy v centre pozornosti

Prvá skupina sexuálnych fetišov sa vlastne točí okolo nôh. Uctievanie nôžok vládne Turecku, Gruzínsku a Azerbajdžanu, ktorý súpis zaradil ešte medzi európske krajiny. Sex, v ktorom hrajú prím pančušky, oslovuje Bulharsko a Kosovo.

O niečo špecifickejšie ako tieto dva fetiše je potom trampling, pri ktorom dominantnejší z dvojice šliape po tom druhom. Takéto klipy sa podľa súpisky vyhľadávajú v Grécku a Ukrajine.

Sex cez fyzickú silu

Na nežnosti nestavajú ani dva ďalšie fetiše, pýšia sa naopak fyzickým súperením. A ich obľuba je prekvapivo široká. Wrestling, vnímanie sexuálnych aspektov zápasenia, oslovuje, snáď cez vikingskú tradíciu, severské Fínsko a Nórsko, ale tiež Portugalsko, Srbsko a Luxembursko.

Že môžu mať sexuálne fetiše najpestrejšiu podobu, ako by chcel dokázať fetiš „Lift and Carry“. Áno, hodiť si niekoho cez rameno a nosiť ho ako kus dreva, aj to môže mať erotické konotácie. Pre niekoho. Platí to pre mužov a ženy z drsného Islandu, Moldavska, Severného Macedónska, odkiaľ sa pri vyhľadávaní práve po tomto fetiši pátra.

image

Aké fetiše kraľujú v Európe?

Unsplash/Dev Asangbam

Väčší ako ja

Fyzická majestátnosť sa spája s nasledujúcimi perverziami. Fetiš BBW vzdáva hold veľkým („big“), krásnym („beautiful“) ženám („women“) a kraľuje Belgicku, Írsku, Bosne a Herzegovine, Lichtenštajnsku a Lotyšsku.

Ešte o značný kus ďalej ide fetiš obrýň, jeho stúpencov a stúpenkyne fascinujú ženy nadprirodzených, gigantických proporcií. Trend mal do Európy doraziť zo Spojených štátov, darí sa mu tu. Je medzi päticou najvyhľadávanejších fetišov hneď v desiatich európskych krajinách. A úplne vládne Spojenému kráľovstvu a Malte.

Istú spriaznenosť by sme mohli vidieť vo vorarefílii, fetiši, ktorý je fascinovaný pojedaním, ako v aktívnej podobe, alebo pasívne. Záujem oň majú v Litve.

Mučenie, trýznenie, trápenie

Zväzovanie a bondáž je podľa serveru fetišom vyhláseným predovšetkým v Nemecku, ale praje mu aj Švédsko. Obrím trendom je podľa zoznamu o poznaní bolestnejšia praktika, ukrýva sa pod názvom „ballbusting“.

image

VIDEO V Berlíne sa stretli stovky ľudí, ktorí sa identifikujú ako psy. Pred zrakmi ľudí sedeli a štekali po sebe

Trýznenie mužských genitálií naháňa des, ale podľa serveru víťazne pochoduje Európou, je medzi päticou najvyhľadávanejších fetišov hneď v dvadsiatke krajín a nechýba medzi nimi ani Česko, aj keď tunajšia úplne najobľúbenejšia erotická perverzia je ešte iná. Vôbec najpreferovanejším fetišom je vo Francúzsku, Rumunsku, Maďarsku, Chorvátsku, Albánsku.

Medzi podobné fetiše patrí aj šteklenie - v Európe zaujalo Taliansko, Španielsko, Poľsko a Rakúsko.

Poníženie na niekoľko spôsobov

Nasledujúca skupina fetišov sa točí okolo podriadenosti. Sissy fetiš patrí pod feminizáciu, spočíva v prevrátení rodových rolí, submisívny muž je pre poníženie donútený akceptovať ženskú rolu, vrátane oblečenia. V obľube je podľa štatistík servera v Bielorusku.

image

Aké fetiše kraľujú v Európe?

Unsplash/Artem Labunsky

So submisivitou súvisí aj plienkový fetišizmus, ktorý dospelého človeka vracia do detských rokov. Dariť sa mu má v Dánsku a práve na Slovensku. Stopy podriadenosti nesie aj pegging, praktika, počas ktorej preniká žena do mužovho ritného otvoru prstom, dildom. Praje jej Arménsko a Rusko. Lesbická dominancia sa na serveri vyhľadáva najmä zo Slovinska.

Česko a špeciality

Aj vyhľadávanie zo susedných končín sa hlási k BDSM rodine. Podľa serveru Česi najviac pátrajú po výpraskoch, sú pritom jedinou krajinou, v ktorej táto preferencia vládne.

Záverečnú trojicu potom tvoria celkom unikátne, rýdzo menšinové záľuby. Holandsku tak učaroval fajčiarsky fetiš, vzrušuje ho pohľad na človeka, ktorý fajčí cigaretu, cigaru, fajku. Cyprus a Čierna Hora prepadli - snáď by to mohla vysvetľovať ich prímorská poloha - podvodnému, potápačskému fetišu.

image

Swingovanie, triáda či véčko. Vysvetľujeme pre teba všetky druhy a pojmy nemonogamných vzťahov

A snáď ešte pôsobivejšiu maškrtu zdieľa Švajčiarsko s Estónskom. Tamojších návštevníkov a návštevníčky erotickej platformy láka „balloons“ fetiš. Áno, prím pri ňom hrajú nafukovacie balóniky - a predovšetkým ich prepichovanie. Niekoho ona činnosť vzrušuje veselím, iných skôr skľúčenosťou.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. jún 2024 04:45