Peaky Blinders sa vracia.Netflix/
StoryEditor

Zlí chlapci Peaky Blinders sa vracajú. Netflix potvrdil vznik celovečerného filmu aj s účasťou Cilliana Murphyho

Michal Čiernik06.06.2024., 11:00h

Netflix dal zelenú celovečernému filmu, v ktorom sa v hlavnej úlohe predstaví držiteľ Oscara Cillian Murphy v ikonickej úlohe vodcu birminghamského klanu Tommyho Shelbyho.

Lajkuj Brainee.sk na

Film, ktorý sa začne vyrábať koncom tohto roka, bude epickým pokračovaním viacnásobne ocenenej gangsterskej ságy. Peaky Blinders sa odohráva v Birminghame v rokoch 1919 až 1934 a sleduje vzostup (a niekedy aj pád) rodiny Shelbyovcov, ktorí sa pohybovali vo svete zničenom radikálnymi sociálnymi, ekonomickými a politickými zmenami.

image

Legendárni Peaky Blinders existovali aj v skutočnosti. Realita je však iná ako seriál

Režisérom bude Tom Harper, ktorý režíroval epizódy prvej série seriálu v roku 2013. „Keď som pred viac ako 10 rokmi prvýkrát režíroval Peaky Blinders, nevedeli sme, čo sa zo seriálu stane,“ prezradil pre Netflix Harper. „Peaky bol vždy príbehom o rodine a preto je neuveriteľne vzrušujúce stretnúť sa so Stevom a Cillianom a priniesť divákom Netflixu po celom svete nový celovečerný film,“ dodal režisér.

Vrátia sa tvorcovia zo seriálu 

Scenár pre nový film napíše Steven Knight, ktorý vytvoril všetkých šesť sérii populárneho seriálu. Do hlavnej úlohy Thomasa Shelbyho sa vráti Cillian Murphy, ktorý svoj možný návrat spomínal už pri prvých uniknutých správach o filme. „Zdá sa, že Tommy Shelby so mnou neskončil. Je veľmi potešujúce znovu spolupracovať so Stevenom Knightom a Tomom Harperom na filmovej verzii Peaky Blinders,“ povedal pre Deadline.

Keď sme naposledy videli Tommyho Shelbyho vo finále 6. sezóny, išiel na bielom koni, odhodlaný začať nový život. Čo to však znamená pre film? Zápletku žiaľ tvorcovia poctivo strážia. Knight však naznačil, že rovnako ako svet vstupuje do novej vojnovej éry rozmachu, tak od klanu Shelby môžeme očakávať to isté. „Som skutočne nadšený, že sa tento film chystá,“ povedal Knight. „Bude to výbušná kapitola v príbehu Peaky Blinders,“ dodal scenárista.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. september 2024 00:36