Herečka Hunter Schafer.X/21metgala/
StoryEditor

Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória

Viktória Revajová19.04.2024., 08:00h

Svetové médiá obletela správa o tom, že herečka Hunter Schafer, ktorá stvárnila jednu z popredných postáv v seriáli Eufória, už nechce hrať transrodové postavy. Znamená to koniec Jules?

Lajkuj Brainee.sk na

V Hollywoode sa už dlho vedú diskusie o hereckom obsadení transrodových postáv. Kým jedna časť spoločnosti uprednostňuje, aby ich stvárnili herci, ktorí si aj v skutočnom živote prešli tranzíciou, ďalšia nevidí problém v tom, aby sa týchto úloh zhostili aj cisrodoví herci.

Uprostred búrlivých diskusií hviezda populárneho seriálu Eufória, ktorá je v súčasnosti zrejme najznámejšou transrodovou herečkou, šokovala fanúšikov svojím nedávnym vyjadrením v rozhovore pre magazín GQ. Hunter Schafer v rozhovore povedala, že už nechce stvárňovať transrodové úlohy. Objaví sa teda ešte v Eufórii obľúbená postava Jules?

image

Poznáš ich z tvojich obľúbených filmov či seriálov na Disney Channel. ZOZNAM hviezd, ktoré patria do LGBTI+ komunity

Transrodové úlohy odmieta

25-ročná herečka poznamenala, že už odmietla „tony trans rolí“. „Tak tvrdo som pracovala na tom, aby som sa dostala tam, kde som. Prešla som naozaj ťažkými bodmi v mojej premene a teraz chcem byť len dievča a konečne sa pohnúť ďalej,“ povedala v rozhovore, píše portál US Magazine.

Hunter vysvetlila, že sa nechce obmedzovať len na tieto typy postáv a byť pre verejnosť známa len ako „trans herečka“„V konečnom dôsledku je to pre mňa a pre to, čo chcem robiť, ponižujúce,“ dodala. „S istotou viem, že som momentálne jednou z najznámejších trans ľudí v médiách. Cítim zodpovednosť a možno aj trochu viny za to, že nie som viac hovorkyňou (komunity),“ priznala Hunter. 

image

Rowlingová kritizuje hercov z Harryho Pottera. Svoje ospravedlnenie si nechajte, odkázala Danielovi Radcliffovi a Emme Watson

Hviezda seriálu Eufória si však myslí, že pre LGBTI+ komunitu môže spraviť veľa aj bez toho, aby hrala výlučne transrodové postavy. Verí, že práve fakt, že zo svojej rodovej identity nerobí ústredný motív, na ktorom stojí jej kariéra, jej pomôže dosiahnuť toho viac. „Myslím si, že dostať sa ďalej a robiť úžasné veci v záujme hnutia bude oveľa užitočnejšie, ako o tom stále hovoriť,“ vysvetlila svoj zámer.

Čo bude s Jules?

Herečku Hunter Schafer preslávila najmä úloha tínedžerky Jules Vaughn v populárnom seriáli HBO Eufória. Ide o jednu z hlavných postáv seriálu, ktorý si obľúbili aj mnohí Slováci. A keďže práve táto obľúbená postava je transrodová, vynorili sa otázky, či sa ešte v tejto úlohe herečka objaví.

Vydanie tretej série sprevádzajú komplikácie. Dlhoočakávaná séria mala uzrieť svetlo sveta už koncom minulého roka. Nakoniec však tvorcovia oznámili, že sa jej dočkáme až v roku 2025. Podľa portálu Radio Times by nemala v novej sérii chýbať ani Jules.

image

Hunter Schafer preslávila úloha tínedžerky Jules v Eufórii.

X/featurefirst/

Špekulácie o tom, či sa Hunter zhostí tejto úlohy aj v tretej sérii herečka nadobro vyvrátila svojím nedávnym vyjadrením pre portál Variety. „Som nadšená, že sa znova dáme dokopy, keď na to bude čas, dobehneme to a stretneme sa,“ reagovala na omeškanie produkcie.

Herečka sa už nevie dočkať začiatku nakrúcania, dúfa však, že búrlivé obdobie, ktorým si jej postava prechádzala v predošlých častiach, sa v novej sérii upokojí. „Posledné dve série boli pre Jules dosť ťažké. Tak len dúfam, že sa upokojí a bude z nej obyčajné dospievajúce dievča,“ uzavrela. Vyzerá to tak, že Hunter sa rozhodla odmietať už len nové ponuky a k svojej srdcovke Jules sa plánuje vrátiť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 14:32