Novinky zo Stranger Things.X/Netflix/
StoryEditor

Známa herečka zo Stranger Things prezradila novinky o piatej sérii. Toto všetko sme sa o finále dozvedeli

Michal Čiernik04.07.2024., 14:00h

Finálová séria Stranger Things je síce ešte ďaleko, jej protagonisti však prezrádzaním noviniek držia fanúšikov v očakávaní.

Lajkuj Brainee.sk na

Najnovšie sa o poslednej sérii obľúbeného seriálu od Netflixu rozhovorila Maya Hawke, ktorá hrá Robin Buckley.

V nedávnom podcaste Podcrushed zažartovala, že šou bola „trochu prekliata“, keďže ju v minulosti oddialila pandémia covid-19 aj štrajky spisovateľov a hercov, no ďalším vinníkom dlhého čakania na 5. sériu je podľa jej slov aj rozsah.

image

Austrálčanov desí podivná zapáchajúca huba. Vyzerá ako niečo so sveta Upside Down zo Stranger Things

„V podstate robíme osem filmov,“ povedala Hawke v podcaste. „Epizódy sú veľmi dlhé,“ priznala.

Priblížila kreatívny proces a prezradila, že showrunneri Matt a Ross Dufferovci preberajú v scenároch veľkú zodpovednosť. „Majú úžasný tím spisovateľov, no napriek tomu sa extrémne angažujú. Stále píšu a intenzívne sa zameriavajú aj na tie najmenšie detaily, a aj preto tak dlho trvá natáčanie jednotlivých častí,“ Prezradila Hawke, ktorá je najnovšie hviezdou v populárnom animáku Inside Out 2.

Produkcia ako pri filmových trhákoch

Jej komentáre odzrkadľujú predchádzajúce vyjadrenia výkonného producenta a častého režiséra epizód Shawna Levyho, ktorý v septembri v rozhovore pre Total Film označil 5. sériu Stranger Things za „takú veľkú ako ktorýkoľvek z najväčších celovečerných filmov.“

Keď sa Hawke pýtali na jej skúsenosti s pripojením sa k šou v tretej sérii, do už ustáleného a úzko prepojeného obsadenia, priznala, že sa trochu bála. „Ako fanúšička televíznych seriálov som často frustrovaná, keď do predstavenia privedú nové postavy. Bála som sa, že takto budú vnímať diváci aj moju postavu,“ priznala 25-ročná herečka.

„Je to koniec skutočne dlhej cesty,“ dodala Hawke. „Bude to naozaj sentimentálne. Ale ako neskorší člen hereckého obsadenia mám pocit, že mojou úlohou je byť tu a uľahčiť túto rozlúčku mojim kolegom, ktorí sú v seriály od začiatku,“ povedala v rozhovore rodáčka z New Yorku.

5. séria Stranger Things momentálne nemá dátum vydania, no po vyriešení štrajkov spisovateľov a hercov sa v januári konečne začala natáčať. Produkcia však pravdepodobne ešte nejaký čas nebude dokončená, keďže hviezda Millie Bobby Brown v marci povedala, že im zostáva ešte deväť mesiacov točenia. To znamená, že premiéry poslednej série sa zrejme nedočkáme skôr ako v druhej polovici roku 2025.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. júl 2024 14:03