Muž sa necháva cielene poštípať tisíckami komárov.X/Moswhisperer/
StoryEditor

Muž sa necháva denne cielene poštípať tisíckami komárov. Robí to v rámci svojej práce

Michal Čiernik13.06.2024., 08:00h

Experimentálny biológ vrámci svojej práce kŕmi komárov. Robí to však dosť nepríjemnou metódou.

Lajkuj Brainee.sk na

Väčšina ľudí sa poštípaniu od komára vyhýba. Keď ťa zobudí nepríjemný bzukot pri uchu, vieš, že o chvíľu bude nasledovať noc plná štípancov, svrbenia a naháňania otravného malého hmyzu po izbe.

image

Vedec šliapol viac ako 40 000-krát na jedovatých hadov. Pracoval na šialenom výskume

Na boj proti týmto krvilačným potvorám ľudia využívajú naozaj všetky možné zbrane, od závesov a ochranných sieťok, cez odpudzujúce sviečky až po repelenty. Jeden muž má však k tomuto hmyzu úplne opačný postoj.

Kŕmi ich vlastnou krvou

Doktor Perran Ross pracuje ako experimentálny biológ, ktorý študuje komáre. Analyzuje okrem iného aj to, ako dlho môžu žiť, ako aj baktérie, ktoré môžu prenášať.

Tento výskum vyžaduje obrovské množstvo komárov a ako každé zviera, ktoré doma chováme, aj tieto potrebujú nakŕmiť. Podľa vedca je však najlepšie, ak sa kŕmia prirodzene. Hádzať im živé zvieratá, aby z nich vycicali krv je samozrejme neprijateľné a klasifikované ako týranie zvierat. Rossovi teda nezostáva nič iné, ako ich kŕmiť svojim vlastným telom, uvádza Unilad. 

Jednoducho strčí predlaktie do škatule s komármi a nechá ich sa poriadne najesť. Za deň ho tak môžu uhryznúť tisíce komárov. Na sociálnych sieťach zdieľal rekord, kedy pri kŕmení päť tisíc samíc komárov stratil naraz 15 mililitrov krvi. Časom si podľa neho telo na štípance zvykne a nereaguje tak prehnane.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. júl 2024 13:37